Madımak Canisi Affedilmişti: 28 Şubat Davasında Hüküm Giyen 13 Emekli Generalin Rütbeleri Söküldü

TAKİP ET

28 Şubat davasında haklarındaki hüküm kesinleşen 13 emekli generalin rütbeleri söküldü.

Haklarında verilen hükümler kesinleşen 13 generalin rütbelerinin sökülmesine ilişkin Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Genelkurmay Başkanlığı'na gönderilen resmi yazı işleme konuldu.

13 emekli generalin bulundukları kuvvet komutanlıklarına verilen talimat gereğince emekli orgeneraller Çetin Doğan, Çevik Bir, Fevzi Türkeri, Ahmet Çörekçi ve İlhan Kılıç gibi isimlerin rütbelerinin sökülmesine ilişkin işlem yapıldı.

Emekli korgeneraller Çetin Saner, Yıldırım Türker, Vural Avar ve emekli Koramiral Aydan Erol'un yanı sıra emekli tümgeneraller Erol Özkasnak, Cevat Temel Özkaynak, Kenan Deniz ve emekli Tuğgeneral İdris Koralp'ın rütbeleri geri alındı.

28 Şubat davasında yaşları 73 ila 84 arasında değişen generaller tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Madımak Canisine Af

Sivas'ta Madımak Oteli'ni "Şeriat ve Allah adına" yakarak 33 aydını katleden vahşi Ahmet Turan Kılıç ise AKP'li Cumhurbaşkanı tarafından affedilerek tahliye edilmişti. 82 ve 84 yaşlarında tutuklanan Çetin Doğan ve Çevik Bir'in ardından İlhan Kılıç, Kenan Deniz ve Aydan Erol, 85, 73 ve 81 yaşlarında tutuklanarak cezaevine gönderildi, 13 generalin rütbeleri söküldü.

28 Şubat Davasında Hüküm Giyen 13 Emekli Generalin Rütbeleri Söküldü madımak canisi affedilmişti