MADO, Filistin'e Destek İçin Coca-Cola Satışını Sonlandırdı

TAKİP ET

MADO'nun Kuveyt şubesi, İsrail-Filistin savaşı sonrasında aldığı kararla İsrail menşeili ürünlerin satışını sonlandırdı. MADO daha önce Çin'deki işlerinin zarar göreceği gerekçesiyle Uygur Türklerinin etkinliğini iptal etmişti ve sahibi Mehmet Sait Kanbur "Ben Çinliyim" demişti. Kanbur "Her Çinliye bir liralık dondurma satsam yeter" ifadelerini kullanmıştı.

MADO’nun Kuveyt şubesi, İsrail-Filistin savaşı sonrasında aldığı kararla İsrail menşeili ürünlerin satışını sonlandırdı. MADO daha önce Çin'deki işlerinin zarar göreceği gerekçesiyle Uygur Türklerinin etkinliğini iptal etmişti ve sahibi Mehmet Sait Kanbur "Ben Çinliyim" demişti. Kanbur "Her Çinliye bir liralık dondurma satsam yeter." ifadelerini kullanmıştı.

MADO yine geçmişte, polisin gazla ve jopla müdahale ettiği Gezi Parkı eylemcilerini içeri almayarak tepki çekmişti. MADO çalışanları "Oyumuz sana helal olsun." pankartıyla AKP'ye destek verdikleri için de gündem olmuştu.

Uygur Etkinliğini İptal Eden Mado'nun Sahibi: Ben Çinliyim

Mado'dan Uygurlara Ayrımcılık: Çin'deki İşlerimiz Zarar Görür

MADO, İsrail-Filistin savaşı üzerine aldığı kararla, Kuveyt'te bulunan şubesinde başta Coca Cola olmak üzere tüm İsrail menşeili ürünlerin alışını durdurarak anlaşmaların fesh edildiğini açıkladı.

MADO Kuveyt şubesinde artık İsrail markalı ürünler satılmayacak.

Mado Kuveyt hesabından yapılan Arapça açıklamada “Al-Ah Tilal ile işbirliği yapan markaları taşıyan tüm meşrubatları bugünden itibaren kesip yerine Kuveyt veya Arap ürünü koyacağız, bu bizim size ve Filistin'deki halkımıza karşı sorumluluğumuzdur” denildi.

 

 

mado kuveyt mado kuveyt şubesi mado kuwait mado uygurlar