Mafya ile 'Uğraşan' Hollandalı Gazeteciye Silahlı Saldırı Düzenlendi

TAKİP ET

Hollandalı gazeteci Peter R. de Vries, akşam saatlerinde Amsterdam'da silahlı saldırıya uğradı.

Hollanda'nın tanınmış gazetecilerinden biri olan Peter R. de Vries, akşam saatlerinde Amsterdam'ın merkezinde silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 64 yaşındaki gazetecinin durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Özellikle organize suç örgütlerinin deşifre edilmesinde önemli rolü olduğu belirtilen de Vries, yeraltı dünyasına dair haberleri ile biliniyordu.

Konuyla ilgili konuşan Başbakan Mark Rutte, saldırıyı 'özgür gazeteciliğe yönelik' şeklinde niteleyerek "De Vries'in kurtulmasını yürekten umuyor ve dua ediyoruz" dedi.

Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema ise de Vries'in RTL televizyonu stüdyosunda katıldığı bir programın ardından aracına doğru yürüdüğü esnada saldırıya uğradığını bildirdi.

Amsterdam Polis Şefi Frank Paauw, saldırıyla ilgili üç şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

de Vries'in Fas-Hollanda kökenli 17 mafya üyesinin yargılandığı 'Morengo' davasının baş tanığı olan Nabil B.'nin danışmanlığını yaptığı billinirken, 2019 yılında Morengo davasının baş sanığı Ridouan Taghi'nin ölüm listesinde olduğu ifade edilmişti.

Tanık Nabil B.'nin kardeşinin yanı sıra, avukatı Derk Wiersum da 2019 yılında Amsterdam'daki evinin önünde vurularak öldürülmüştü.

Hollanda'nın en büyük uyuşturucu kaçakçılarından olduğu belirtilen Taghi, bir süre önce Dubai'de yakalanarak Hollanda'ya iade edilmişti.

 

peter r. de vries hollanda hollandalı gazeteci programcı mafya uğraşan suç örgütü uyuşturucu kaçakçıları vuruldu çıkışta silahlı saldırı uğradı mafya üyeleri taghi fas kökenli ölüm listesi