Magandalar Caretta Caretta Yuvasının Üstünde Mangal Yaptılar

TAKİP ET

Antalya'da kafesle koruma altına alınan caretta caretta yuvası üzerinde mangal yakıldığı belirlendi.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde kimliği belirsiz magandaların, kafes yapılarak koruma altına alınan caretta caretta yuvası üstünde mangal yaptığı ortaya çıktı. Yaşanan olayın ardından çevreciler harekete geçirdi.

Gazipaşa Koru Plajı'nda birçok caretta caretta yuvasının demir kafes ile koruma altına alındığına dikkat çeken ALÇED Başkanı Şerefnur Kayhan, "Bunların cezalandırılması için şikayet dilekçesi vereceğiz. Yakalandıkları zaman Çevre Koruma tarafından para cezasına çarptırılıyorlar. Umarım yakalanırlar ve cezalarını alırlar. Bu kabullenecek bir şey değil. Bin 500 yumurtadan ancak bir ya da ikisi yetişkin hale geliyor. Nesli tükenen ve koruma altına alınan hayvanlarımız" diye konuştu.

"Mangal Yapacak Başka Yer Mi Bulamadınız?"

Tüm vatandaşları caretta caretta yuvalarının bulunduğu sahillerde daha dikkatli olmaya davet eden Kayhan, "Dikkatli olmakta yarar var. İnsanlardan lütfen rica ediyorum, mangal yapacak başka bir yer mi bulamadınız? Üzerinde kafesimiz var. Nasıl bir vicdan nasıl bir insanlıktır bu? Alem yapmışlar yuvanın üstünde. Bunlar da canlı" diyerek sinirden ağlamaya başladı.

"Bunu Yapanlara Son Mesajım Zehir Zıkkım Olsun"

Caretta caretta yuvasının üstündeki külleri temizleyen ve koruma demirini tekrar yuvaya yerleştiren Kayhan, ağlayarak denize kenarına doğru yürüdü ve "Bunu yapanlara son mesajım 'Zehir zıkkım olsun'. Şurada şunu yapanların Allah belasını versin, bunu diyorum onlara" şeklinde konuştu.

caretta caretta mangal antalya