Magandalar Tarafından Darbedilen Veteriner Hekim, Beyin Kanaması Geçirdi

TAKİP ET

İstanbul'da Veteriner Arda Erdabak, 29 Nisan akşamı hasta bir köpeği tedavi etmek için trafikte ilerlediği sırada, magandalar tarafından darbedildi. Beyin kanaması geçiren Erdabak, acil olarak ameliyata alındı. Erdabak'ın yoğun bakım süreci devam ederken İstanbul Veteriner Hekimler Odası (İVHO) da saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.

Söz konusu açıklamada, veteriner hekimlerin hukukî korumadan yoksun olduğu belirtilirken onların da Sağlıkta Şiddet Yasası'na dâhil edilmesi için 3 Mayıs 2021 Pazartesi saat 13.00'e kadar İstanbul'daki muayenehane, poliklinik ve hastanelerde acil olanlar dışında hasta bakılmayacağı duyuruldu.

Menfur saldırının hukukî boyutu hakkında Erdabak'ın ailesiyle yakın iletişimin sürdüğü belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Saldırıyı şiddetle kınıyor, suçluların hak ettiği cezayı alması için elimizden geleni yapacağımızı bütün meslek camiamızın bilmesini isteriz. Yaşanan bu sağlıkta şiddet olayı konusunda İstanbul Tabip Odası'na da bilgi verilmiş olup hastane temsilcisi, üyemizin sağlık durumunu yakından takip etmektedir."

"Veteriner Hekimler de Sağlıkta Şiddet Yasası'na Dâhil Edilsin"

Tehlikeli bir meslek olan veteriner hekimliğin, bu ve benzeri bütün saldırılar karşısında hukukî korumadan yoksun olduğu ve bu yoksunluğun da saldırılara davetiye çıkardığı vurgulanan açıklamanın devamı şöyle:

“Hayat kurtarırken kendi hayatlarımızın yitip gitmesine daha yüksek ses çıkarmamız kaçınılmaz olmuştur. Bu amaçla ilk adım olarak 3 Mayıs 2021 Pazartesi saat 13.00'e kadar İstanbul'daki muayenehane, poliklinik ve hastanelerimizde acil olanlar dışında hasta bakmıyoruz. Bu tepkiye ülkemizdeki tüm meslektaşlarımızın tek yürek olarak destek vermesi temennimizdir.

Sağlık çalışanlarına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, veteriner hekimlerin de sağlıkta şiddet yasasına dâhil edilmesi için sonuç alıncaya kadar tepkilerimizi devam ettireceğimizi yineliyoruz."

Veteriner hekim sağlıkta şiddet sağlıkta şiddet yasası Arda Erdabak İstanbul Veteriner Hekimler Odası Veterinere saldırı veteriner hekime saldırı veteriner hekim beyin kanaması geçirdi magandalar trafik magandası ha