'Mağdur' Zehra Taşkesenlioğlu'nun Şirketi İBB'den 14 İhale Almış

TAKİP ET

AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun milletvekili olduğu sırada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 14 ihale alarak 1,5 milyon liradan fazla para kazandığı ortaya çıktı.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın haberine göre organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in SPK'daki rüşvet ağı iddialarının merkezinde yer alan isimlerden biri olan AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, milletvekili olduğu sırada şirketiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden tam 14 ihale aldı.

Sedat Peker kısa süre önce Zehra Taşkesenlioğlu'nun eşi Ünsal Ban'la konuştuğu anların görüntülerini sosyal medyada ifşa etmişti.

Abisi eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun rüşvet ağı kurduğu iddialarına ilişkin hiçbir açıklama yapmayan ve bu konuya değinmeyen Zehra Taşkesenlioğlu, bu videoya ilişkin bir açıklama yaparak "Başım açık şekilde Ünsal Ban tarafından gizli çekilen görüntülerim kişisel ve aile mahremiyeti hiçe sayılarak, milyonlara servis edilmiştir" dedi.

Taşkesenlioğlu'nun Bahsettiği İkinci Kişi Kim?

Taşkesenlioğlu, görüntülerde "Ünsal Ban'ın ailesi ve çevresinin kendi ailesi ve çevresini kullarak usulsüzlükler yaptığına tepki gösterdiğini" söyledi. Fakat Ban'ın ne gibi usulsüzlükler yaptığına dair bir bilgi vermedi. Taşkesenlioğlu videoda "İkiniz para kazanacaksınız diye beni yakıyorsunuz" diyordu. Fakat ikinci kişiden kimi kast ettiğine ilişkin de bir bilgi vermedi.

Halk TV'deki köşesinde kaleme aldığı yazıda "İkinci kişi kim? Ağabeyi Ali Fuat Taşkesenlioğlu mu?" diye soran İsmail Saymaz, şöyle devam etti:

Taşkesenlioğlu Bu Serveti Nasıl Edindi?

"Taşkesenlioğlu, boşanma davası dilekçesinde, eski eşine nakit olarak verdiği 2.5 milyon dolara açıklık getirmiyor. Bu serveti nasıl edindi? Tarih, 2019’du ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, o yıl iki kez dolar bozdurma çağrısı yaptığı halde Taşkesenlioğlu, hangi gerekçeyle dövizde kaldı?"

Sedat Peker, önceki gün attığı tweetlerde Taşkesenlioğlu’na ait Maya adlı şirket için şu ifadeleri kullanmıştı:

'O tarihlerde AKP'de olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer AKP belediyelerine iş yapmışlar.'

"Sedat Peker'in Haklı Olduğu Anlaşıldı"

İddiayı İBB’ye sordum. Peker’in haklı olduğu anlaşıldı. Milletvekillerinin ticari faaliyet göstermesinde yasal engel yok. Ancak aldıkları yüksek maaş, para pul işlerine bulaşmamalarını gerektirmez mi? Taşkesenlioğlu’na göre hayır! Milletvekili olduktan sonra bile elini AKP belediyelerden çekmemiş.

İBB'den Tam 14 İhale Aldı

Maya, 2013 yılından 2017’ye kadar İBB’den tam 14 ihale aldı. ‘Davranış ve İş Geliştirme’, ‘Kurumsal Reorganizasyon’, ‘İş Hayatında İmaj Yönetimi ve Profesyonellik’, ‘Şoförlük’, ‘Saygı Kuralları’ eğitimleri ile bir toplantının organizasyonunu gerçekleştirdi. Dördü Taşkesenlioğlu milletvekiliyken verildi. Maya, toplam 1.575.797 TL kazandı. Bu arada, şirketin AK Partili Zeytinburnu Belediyesi’nden çok sayıda ihale aldığı anlatılıyor.



Taşkesenlioğlu’nun örtülü bir kadın olarak başı açık bir şekilde görüntülerinin yayınlanmasına yönelik itirazına hak veriyorum. Bu hem kadına yönelik şiddet, hem de inanç ve ibadet hakkına saldırı sayılır.

"Bu Görüntüde En Büyük Günah Saçlarının Görünmesi mi?"

Peki, bütün bu görüntüde, en büyük günah Taşkesenlioğlu’nun saçlarının görünmesi mi?

Milletvekiline halkı temsil etmesi için sağlanan nüfuzun servet edinmek amacıyla kullanılması günah değil mi? Bu nüfuza dayanarak, borsada ücretli danışmanlık vermek ve belediyelerde ihale kovalamak, kul hakkına girmek sayılmaz mı? Kul hakkına girmek mi daha büyük bir günah, saçların görünmesi mi?"

mağdur zehra taşkesenlioğlu milletvekiliyken ibb istanbul büyükşehir belediyesi tam 14 ihale almış