Mağduriyete Doyamıyorlar: Yeni Şafak'ın 'Başörtülüye İş Yok' Yalanı İfşa Oldu

TAKİP ET

Kahve Dünyası'nın çalışanlarının başını açmasını istediği iddiaları yalanlandı.

Twitter'da Nisa Nur adlı bir kullanıcı iş görüşmesi için gittiği Kahve Dünyası ve Tab Gıda'ya bağlı Burger King'de başörtüşü olduğu için iş başvurusunun reddedildiğini iddia etmişti.

Söz konusu kullanıcı, "Bugün tesettürlü olduğum için @kahvedünyası 'na T-Shirt içinden uzun tunik giymek istediğim için de @BurgerKing @BurgerKingTR e alınmadım. Sizin adaletiniz, anlayışınız,zihniyetiniz batsın eski düzen hala devam ediyor. Buraya gelen insanların çoğunun kapalı olması da trajikomik."

"Kahvedünyasında adam saçını açar mısın diye sordu.Beyin yoksunu insanlar. @BurgerKingTR @BurgerKing İstanbul/Üsküdar şubesinde de şalını konuştum hallettim ama tunik giyemezsin diye dönüt aldım.İnsanların inancına göre muamele yapan zihniyetinize tüküreyim" ifadelerini kullanmıştı.

Yeni Şafak da iddiayı haberleştirmiş, "Kahve Dünyası ve Burger King hakkında utanç verici iddia: Başörtülüye iş yok" şeklinde başlık atmıştı.

Kahve Dünyası'ndan Yalanlama

Kahve Dünyası'ndan gelen açıklama şu şekilde: "Dün bazı sosyal medya hesaplarında yer alan ve bugün ise 'Başörtülüye iş yok' başlığıyla basına yansıyan iddialar nedeniyle sizi bilgilendirmek istiyoruz. 

Kahve Dünyası olarak her türlü düşünce ve inanışa eşit mesafede duruyor, herkese eşit yaklaşımı birincil ödevimiz olarak konumluyoruz. Din, dil, ırk, cinsiyet ya da siyasi görüş gibi bir nedenle herhangi bir taraf olmamız kesinlikle söz konusu değildir.  

Kahve Dünyası’nda çalışmak isteyenler için mağazalarımızda iş başvuru formları yer almakta, bu formlar adaylar tarafından doldurulduktan sonra insan kaynakları ekiplerimize iletilmektedir. Mağazalarımızda görev yapan hiçbir çalışan işe alım süreçlerinde yetkili değildir ve herhangi bir iş görüşmesi yapmamaktadır. 

Merkez ofis veya mağazalarımızda çalışmak isteyen adayların başvuruları sadece uzman insan kaynakları ekiplerimiz tarafından değerlendirilmekte, ardından da mülakatlar yine insan kaynakları ekibi tarafından gerçekleştirilmektedir. Değerlendirme kriterlerimiz tamamen yetenek ve kariyer odaklıdır. Dolayısıyla Kahve Dünyası’nı karalamaya yönelik bu iddialar tamamen gerçek dışıdır. 

Kahve Dünyası’nın 1.800 kişiden oluşan ekibinde, bahsi geçen mağazamız da dahil olmak üzere başörtüsü ile görev yapan birçok çalışma arkadaşımızın da bulunduğunu ayrıca belirtmek isteriz"

Mağduriyete Doyamıyorlar Yeni Şafak'ın 'Başörtülüye İş Yok' Yalanı Ortaya Çıktı