Mahkeme, Avukatın Geçici Velayetini Anneye Verdi

TAKİP ET

Şanlıurfa'da mahkeme, çocuklar yerine avukatın velayetini anneye verdi.

Viranşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, avukatı Süleyman Uğur aracılığıyla boşanma davasında çocuklarının geçici velayetinin kendisine verilmesini talep eden anne E.A.'nın talebine ilginç bir cevap verdi. Mahkemenin bu talep üzerine verdiği kararla çocukların değil, avukat Süleyman Uğur'un velayeti anne E.A.'ya verildi.

Kararda "Davacı vekkilinin geçici velayetinin anne E.A.'ya verilmesine" karar verildiği belirtildi.

"Genç Hakimler Daha Fazla Hata Yapıyor"

Karara ilişkin açıklama yapan avukat Süleyman Uğur, genç hakimlerin daha fazla hata yaptığını gördüklerini belirterek "Öncelikle öyle bir karar duruşma esnasından başımıza geliyorsa şifahen hâkimi uyarmakta fayda oluyor. Kimi hakimler anında düzeltiyor kimi hakimler karar yazılınca söz hakkı vermeyip dinlemediği için duruşma sonrası bir dilekçe ile düzeltilmesini talep ediyoruz. Taraftarın yokluğunda yazılan ara kararlar için mahkemeye yazılacak bir dilekçe ile kararın düzeltilmesini talep etmemiz gerekiyor" dedi.

"Bazı mahkemelerin kalem personelleri şifahi görüşme ile notunu alıp hâkime iletiyor, hâkim resen ara kararı düzeltiyor. Ama genelde mahkemeler durumu izah eden dilekçe sonrası kararlarını düzeltiyor" diyen Uğur, "Bu hatalar genelde kararların kopyala- yapıştır şeklinde yazılması ve hâkimin kararları toplu onaylaması sonucu gözden kaçtığını düşünüyorum. Sicil numarasından genç bir hâkim olduğunu düşünüyorum. Genç hakimlerin daha fazla hata yaptığına şahit oluyoruz" ifadelerini kullandı.

mahkeme avukatın geçici velayetini anneye verdi avukat süleyman uğur şanlıurfa viranşehir