Mahkeme HPV Aşısının Ücreti Hakkında Karar Verdi

TAKİP ET

AKP'li Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından kasım ayında yapılan açıklamada ücretsiz yapılacağı açıklanan ancak hala uygulamasına başlanılmayan HPV aşısının ücreti hakkındaki kararı Ankara 62. İş Mahkemesi verdi.

AKP'li Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kasım ayında rahim ağzı kanserine karşı koruma sağlayan HPV aşısının ücretsiz yapılacağını açıklamıştı. Uygulama hala başlamazken bu süreçte yargıdan bir karar daha çıktı. Bu kez Ankara 62. İş Mahkemesi aşı ücretinin SGK tarafından karşılanmasına karar verdi.

Ankara 62. İş Mahkemesi, 3 doz için 3 bin 44 TL olan bedelin SGK tarafından karşılanmasına hükmetti. 

Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Ali Gemi, beklentilerinin HPV'nin rutin aşılama programına dahil olması olduğunu dile getirirken, 14 yaşı geçen kişilerde 3 doz uygulandığını hatırlatan Gemici, aşının maliyetinin 6 bin TL ile 7 bin 500 TL arasında olduğunu belirtirken ve "Bir birey için baktığınızda azımsanacak birşey değil."  ifadelerini kullandı.

AKP'li Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kasım ayında ücretsiz HPV aşılaması için "Belirlenen bir grupla aşılamaya başlayacağız. Yaş gruplarını ve medeni hal durumlarını dikkate alan bir plan hazırlığındayız." açıklamasını yapmıştı.

hpv hpv aşısı sağlık bakanlığı sgk ücretsiz akpli bakan koca fahrettin koca sağlık bakanı mahkeme ankara 62.iş mahkemesi