Mahkeme İBB'nin TÜRGEV Kararının İptalini Haklı Buldu

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) TÜRGEV yurtlarına ilişkin sözleşmeyi feshetmesinin iptali istemiyle açılan davada TÜRGEV haklı bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TÜRGEV arasında orta ve yükseköğrenim öğrencileri için yurt tahsisine ilişkin "ortak hizmet projesi" oluşturmak amacıyla 2015 yılında protokol imzalanmış, protokol ile birlikte Büyükşehir'e ait 4 taşınmaz TÜRGEV'e devredilmişti.

23 Ağustos 2019'da protokol süresi dolması nedeniyle Büyükşehir tarafından feshedilmiş ve TÜRGEV'e devredilen binaların iadesi talep edilmişti.

Vakfın avukatları ise Büyükşehir'in fesih kararının hukuka aykırı olduğu iddiasıyla İstanbul 14. İdare Mahkemesi'ne başvurmuş, 14. İdare Mahkemesi de İBB'nin fesih kararını iptal etmişti.

İstinaf TÜRGEV'i Haklı Buldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise söz konusu taşınmazların Büyükşehir'e iade edilmesi nedeniyle davanın konusuz kaldığını belirterek dosyayı istinafa taşıdı.

Büyükşehir'in başvurusu üzerine inceleme yapan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 6. İdare Dava Dairesi, Büyükşehir'in iddialarını İstanbul 14. İdare Mahkemesi'nin iptal kararının bozulmasını gerektirecek nitelikte görmeyerek TÜRGEV'i haklı buldu.

Mahkeme İBB'nin TÜRGEV Kararına İtirazı Haklı Buldu