Mahkeme İstanbul'daki 'Hilafet Toplantısı'yla İlgili Hükmünü Açıkladı

TAKİP ET

İstanbul'da terör örgütü Hizb-ut Tahrir tarafından düzenlenmek istenen ama valiliğin engel olduğu hilafet toplantısı davasında karar açıklandı.

Terör Örgütü Hizb-ut Tahrir'in yayın organı olan Köklü Değişim, 5 Mart 2017'de "Dünya Hilafete Neden Muhtaç" başlığı ile bir hilafet konferansı düzenlemek istemiş, konferans çağrısında laik cumhuriyet "şeytani rejim" olarak tanımlanmıştı. Valilik kararı ile toplantı henüz gerçekleşmeden engellenmiş ve Hizb-ut Tahrir mensubu 4 kişi hakkında dava açılmıştı.

Karar açıklanan davada Hizb-ut Tahrir'in sözde Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar 12 buçuk yıl, diğer sanıklar Abdullah İmamoğlu, Musa Bayoğlu ve Osman Yıldız 6 yıl 3'er ay hapse mahkum edildi.

Söz konusu konferans çağrısı için suç duyurusunda bulunan kişi olan YARSAV Başkanı Eminağaoğlu “Bu örgütle ilgili sadece terör örgütü üyeliği veya yöneticiliği suçlaması ile cezalandırılma yoluna gidiliyor. Anayasayı hedef alan bir örgüt, anayasayı ihlalden yargılanmıyor. Oysa, anayasayı ihlal gibi diğer boyutların da dikkate alınıp soruşturmaların yapılması gerek” diyerek yargılamada yapılan yanlışlığa dikkat çekti.

Terör örgütü Hizb-ut Tahrir 23 Şubat'ta sosyal medya aracılığıyla servis ettiği görüntülerle, “Yıkılışının Hicri 100. Yılında Çocuklardan Hilâfet Çağrısı” ifadeleriyle bir video yayınlamış, videoda çocuklar tarihi isimleri kullanarak “Hilafetsiz 100 yıl yeter artık. Ey Müslümanlar size sesleniyoruz, hilafeti yeniden kurun” demişlerdi. Çocukların terör örgütü tarafından istismarını ortaya koyan video sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Mahkeme İstanbul'daki Hilafet Toplantısıyla İlgili Hükmünü Açıkladı