Mahkeme Kanser İlacının Parasını SGK'nın Ödemesine Karar Verdi

TAKİP ET

Mahkeme, ilaç masraflarını ödeyemeyen E.K.'yı haklı buldu.

Dördüncü evre akciğer kanseri olan E.K., SGK'nin ilaç masraflarını ödemediği şikayetiyle 6 ay önce İzmir 16. İş Mahkemesi'ne başvurarak 37 bin liralık ilaç masrafının SGK'dan alınmasını istedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kemoterapi tedavisi görmeye başlayan E.K. ilacını almak için eczaneye gittiğinde vergiler dahil tek bir dozu 18 bin 498 lira olan ilacın masrafını SGK'nın karşılamadığını öğrendi.

İlacın parasını ödemeye imkanı olmayan E.K., avukatı Volkan Çakır aracılığıyla İzmir 16. İş Mahkemesi'ne başvurdu. 14 Mart'ta tedbir kararı alan mahkeme, dava süresince SGK'nın ilacın parasını ödemesi kararını verdi.

E.K.'nın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilen mahkeme kararında Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 389. maddesini içeren "Mevcut bir durumda meydana gelebilecek bir değişme nedeniyle hakkın elde edilmesinin önemli ölçüde zorlanacağından ya da tamamen imkansız hale geleceğinden veya gecikmesi sebebiyle bir sakıncanın yahut ciddi bir zararın doğacağından endişe edilmesi hallerinde, uyuşmazlık konusu hakkında ihtiyati tedbir kararı verilebileceği" hükmüne atıfta bulunularak ihtiyati tedbir kararı alındığı belirtildi.

Avukat Volkan Çakır, dava boyunca SGK'nın ilaçların masraflarını karşılayacağını belirterek bu tür durumları yaşayanların bu hakka sahip olduklarını açıkladı.

mahkeme izmir kanser ilacı parasını sgk ödeyecek karar avukat volkan çakır