Mahkeme Sedat Peker'in 'Esat Toklu' Tweetlerine Engelleme Getirdi

TAKİP ET

Sedat Peker'in bazı sosyal medya paylaşımlarına erişim engeli getirildi.

Sedat Peker'in Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu ile ilgili olarak attığı tweetlere Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin 8 Haziran 2021 tarih ve 2021/6819 sayılı kararıyla "kişilik hakları ihlali" gerekçesiyle Türkiye sınırlarında erişim engeli getirildi.

Sedat Peker 9. videosunda Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu'nun firari Sezgin Baran Korkmaz'ın 'çöktüğü' iddia edilen Paramount Hotel'de bedava kaldığını iddia etmiş ve  “Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Ankara hani İçişleri Bakanlığı'nın koyduğu yasakları kaldıran makam var ya o. Bu adam o kadar rahat bir adam ki sıfır X5 ile görevine gidip geliyor. Güç zehirlenmesi böyle bir şey” ifadelerini kullanmıştı.

Video sonrasında attığı tweetlerde Peker, "Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı esat toklu bey heyecanla benim hakkımda iftiradan vereceği şikayet dilekçesini bekliyorum. Bak sana neler yapacağım, seni rezil edeceğim. Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat toklu bey devletin hakimi yalan söyler mi? Ben tapuda baktırdım, son iki senedir o otelin sahibi SBK HOLDİNG’dir. Ayrıyeten geceliği 100.000 TL olan bu otelde yaptığın tatilin faturasını yayınlasana. Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı esat toklu bey geçen sene sezgin baran korkmaz’ın parasına, oteline çöken ekiple seni orda buluşturan konu ne sen onu anlat!" ifadelerini kullanmıştı.

Mahkeme Sedat Peker'in 'Esat Toklu' Tweetlerine Engelleme Getirdi