Mahmud Abbas'ın Uygurlara Yönelik Sözlerinden Sonra Filistin'le Anlaşma TBMM Gündeminden Çıkarıldı

TAKİP ET

Çin yardakçısı Mahmut Abbas'ın Uygurlarla ilgili skandal sözleri nedeniyle, TBMM Dışişleri Komisyonunda Filistin ile ilgili uluslararası anlaşma gündemden çıkarıldı.

TBMM Dışişleri Komisyonu, uluslararası anlaşmaların onaylanması gündemiyle, 22 Haziran 2023 tarihinde toplandı. Komisyonda, Çin yardakçısı Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, resmi ziyaretler için bulunduğu Çin'de soykırımcı ÇKP rejimini destekleyip Uygur Türklerini hedef alan sözleri gündeme geldi.

Komisyonda 23 kanun teklifi kabul edilirken, Filistin ile ilgili uluslararası anlaşma daha sonra görüşülmek üzere gündemden çıkarıldı.

Çin'e Giden ÇKP Rejiminin Yardakçısı Filistin Lideri Abbas, Uygur Soykırımı'nı İnkar Edip Çin'e Destek Verdi

Konuyla ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yapan İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşat Zorlu, “Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın 13 Haziran günü Uygur Türkleri hakkında kullandığı kabul edilemez ‘terör’ ifadesi sıcaklığını korumaktadır! Bu sebeple biz İYİ Parti’nin komisyon üyeleri olarak Türk Milleti adına bu antlaşmalara şerh koyduk. Bunun üzerine antlaşma metinleri bilahare görüşülmek üzere gündemden çekildi” ifadelerini kullandı.

 

mahmud abbas uygurlar Filistin tbmm tbmm dışişleri komisyonu