Mahra Melin Pınar'ın Annesi Derya Pınar'dan Acı Sözler: 'Özür Dilerim Anneciğim Köpekler Saldırdı' Dedi

TAKİP ET

Başıboş köpeklerden kaçarken bir kamyonun altında kalarak yaşamını yitiren 10 yaşındaki Mahra Melin Pınar'ın annesi Derya Pınar'ın sözleri yürekleri dağladı.

5 Mart'ta Antalya'da meydana gelen olayda 10 yaşındaki Mahra Nelin Pınar, başıboş köpeklerden kaçmaya çalıştığı sırada bir kamyonun altında kalmıştı. 23 gün boyunca yoğun bakım altında yaşam mücadelesi veren Mahra, 10 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Mahra'nın vefatı, Türkiye'nin başıboş köpek sorununun nasıl bir seviyeye ulaştığını bir kez daha gözler önüne serdi. Başıboş köpeklerin varlığı, belli çevrelerce bir nemalanma aracına dönüşmüş durumda ve siyaset kurumunu baskı altına alabilen bu çevreler nedeniyle Mahra Melin Pınar gibi, Rabia Kallı gibi Türk çocukları hayatını kaybediyor.

Mahra'nın vefatına ilişkin TGRT Haber'de Yeşil Salkım ile Şeffaf Masa programında açıklamalarda bulunan anne Derya Pınar şu ifadeleri kullandı:

"Saat 8 gibi yeryüzündeki en mutlu insan bendim. Çünkü eşim yanımdaydı, çocuklarım yanımdaydı. 9 gibi kahvaltımızı yaptık. 3 gündür bir çekmece için yalvarıyordu. 'Anneciğim hemen yan tarafta, alabilir miyim?' İzin vermiyordum. Yine söyledi, 'Hemen gidip geleceğim bak, orada hiçbir şey yok ki zaten'...

5-6 dakika geçti, gelmeyince ben hemen balkondan baktım. Bir ses duydum. Hiç böyle bir şey olacağı aklıma gelmedi. Koşarak çıktı. Yaklaştıkça Melin'in yerde olduğunu görünce zaten...

Ne oldu? Ne oluyor? diye gittim. 'Özür dilerim anneciğim, köpekler saldırdı' dedi. Sonra anladım, kaybetmek üzere olduğumuzu anladım. Sakinleştirici yapıldı. Mahra'yı yoğun bakımdan aldılar. Ben asla gidemem, dediğim yere gittim. Morga gittim. Çünkü hala inanamıyorsun. Daha dün doğum belgesine baktığım çocuğumun morgdaki adına baktım defalarca emin olmak için.

Mahra'nın kanı da yerde kalmayacak. Sonuna kadar arkasındayım. O gün o köpekler orada olmasaydı, o köpeklerin orada olmasına neden olan insanlar olmasaydı, benim çocuğum bugün yanımda olacaktı." Daha önce de birçok defa başıboş köpek saldırıları yaşanmış ve birçok vatandaşımız yaralanmıştı. TamgaTürk'ün konuya ilişkin dosya haberini okumak için tıklayınız

Ünlü Sunucuya Bebek'te Başıboş Köpek Saldırısı

 

Çanakkale'de Bir Gün İçerisinde 3 Defa Başıboş Köpek Saldırısı

mahra pelin pınar annesi derya pınar acı sözler özür dilerim anneciğim köpekler saldırdı