MAK Anketi: AKP Seçmeninin Yüzde 56'sı Küskün

TAKİP ET

MAK Danışmanlık'ın Ekim ayı anketinin sonuçları açıklandı.

MAK Danışmanlık tarafından 11-21 Ekim tarihleri arasında 5 bin 750 kişi ile yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan araştırmanın sonuçlarına göre Cumhur İttifakı'nın oyları yüzde 40 seviyesine kadar indi.

Bunun yanında araştırmanın sonuçlarına göre vatandaşların yüzde 42'si erken seçim gerektiğini, yüzde 43'ü ise erken seçim gerekmediğini belirtti.

Vatandaşlara yöneltilen "Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna verilen cevaplara göre AKP'nin oy oranı yüzde 30'a kadar inerken CHP'nin oylarının yüzde 23,5 seviyesinde olduğu, İYİ Parti'nin oylarının yüzde 14,7 seviyesine kadar yükseldiği, bunun yanında HDP'nin yüzde 9, MHP'nin yüzde 8, DEVA Partisi'nin yüzde 2,7, Gelecek Partisi'nin yüzde 2,6 oranında olduğu görüldü.

Araştırmada AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı için yeniden aday olması durumunda oy verip vermeyeceklerine ilişkin soruya ise vatandaşların yüzde 37'si "kesinlikle veririm" yanıtını verdi. Vatandaşların yüzde 9'u "Verebilirim ama bu biraz da rakiplerine bağlı" yanıtını verirken vatandaşların yüzde 42'si "kesinlikle oy vermeyeceğini" ifade etti. Yurttaşların yüzde 12'sinin ise kararsız olduğu tespit edildi.

Yüzde 56 Küskün

Bunun yanında AKP'ye en az bir kere oy vermiş vatandaşların yüzde 56'sının küskün olduğu ve AKP'ye önümüzdeki seçimlerde "kesinlikle oy vermeyeceği" belirlendi. Bu vatandaşların yüzde 26'si AKP'ye yine oy vereceğini belirtirken yüzde 8'i ise kararsız olduklarını açıkladı.

AKP'ye bir daha oy vermeyeceğini ya da oy vermek konusunda kararsız olduklarını belirten bu vatandaşların tutumlarına neden olarak yüzde 49 oranında "Kızdırdılar", yüzde 33 oranında "Üzdüler", yüzde 11 oranında ise "Küstürdüler" şeklinde cevap verdiği belirtildi.

MAK Anketi AKP Seçmeninin Yüzde 56'sı Küskün cumhur ittifakı yüzde 40 erdoğan yüzde 37 akp yüzde 30