MAK Araştırma Başkanı Kulat'tan AKP Teşkilatlarına İlişkin Çarpıcı İddia

TAKİP ET

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, AKP'nin bayramın ardından 27 il başkanını değiştireceğini öne sürdü.

Halk TV canlı yayınında AKP'de yaşanan sarsılmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi Başkanı Mehmet Ali Kulat, bayramdan sonra AKP'nin 27 il başkanını tek kalemde değiştireceğini öne sürdü.

AKP teşkilatlarında sıkıntı olduğunu belirten Kulat, parti yönetiminde "teşkilatlarda değişiklik yaparak vatandaşların güvenini yeniden kazanabilir miyiz" düşüncesi olduğunu söyledi.

Daha önce en çok şikayetin il ve ilçe başkanlıklarıyla belediye yönetimleri hakkında olduğunu belirten Kulat, "Şu anda belediyelerin çoğu AKP'de olmadığı için belediyelerle ilgili şikayetler biraz ikinci plana düşmüş durumda. İl ve ilçe teşkilatlarıyla ilgili şikayetler de ikinci üçüncü plana düşmüş durumda. Çünkü vatandaş il ve ilçe teşkilatlarıyla sorunlarının çözülemeyeceğini görüyor" diye konuştu.

"AKP'liler Erdoğan'ı Suçlama Konumuna Geldi"

AKP seçmenlerin il ve il başkanlıklarını suçlamaktan artık parti genel merkezini ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı suçlama konumuna geldiğini belirten Kulat "Böyle bir durumda il ve ilçe teşkilatlarını değiştirerek bunu nasıl çözersiniz bilinmez. Az da olsa bir heyecan gelebilir belki ama bakanları değiştirseniz bile ne kadar etkisi olabilir? Bu değişikliklerin mevcut aşağı doğru inişi durdurabilecek ve seçmen kazandırabilmesi zor görünüyor" dedi.

"Bu İnişi Durdurmak İçin Sağlıklı Zemin Yok"

AKP'de büyük bir kopuş yaşandığını ifade eden Kulat, "AKP'nin otobüsünden inip dolmuş durağında beklemiyorlar artık insanlar. İnsanlar başka dolmuşa bindiler ve yeni rozet takarak başka yöne gidiyorlar. Seçmeni yeni kartvizit bulduğu yerden taşıyıp geri getirmek kolay değil bu saatten sonra. Erdoğan muhtemel ki farklı argümanlarla bu süreci deneyecek ve üzerinde çalışıyorlar. Ama bu aşağı inişi durdurmak için sağlıklı zemin yok" ifadelerini kullandı.

Haziran Ayında Yapılan 11 Anketin Ortalaması: MHP Baraj Altında

mak araştırma mak danışmanlık mehmet ali kulat akp teşkilatlarına ilişkin çarpıcı iddia 27 il başkanı değiştirilecek