MAK Araştırma Yeni Anketini Paylaştı: MHP Baraj Altı

TAKİP ET

MAK Danışmanlık Şirketi Ocak 2021'de yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.

MAK Danışmanlık Şirketi Ocak 2021'de 2850 kişi ile 30 büyükşehir olmak üzere 51 ilde yaptığı araştırma çalışmasının sonuçlarını paylaştı. Araştırmada İYİ Parti'nin oy oranın yükselme yaşanırken, HDP ve MHP'nin barajın altına düştüğü görüldü. 

Ankette, "Yarın genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz" sorusuna verilen yanıtlarda yüzde 32,2 AKP, yüzde 22,5 CHP,  yüzde 12,3 İYİ Parti cevabını verdi. Bu soruda, HDP'nin yüzde 8 ile MHP'nin ise yüzde 7,7 ile baraj altı kaldığı görüldü. Gelecek Partisi ise yüzde 2,2 olurken, DEVA Partisi yüzde 2 oy aldı. Kararsızlar ise seçim barajını aşarak yüzde 10 oldu.

Kararsızlarının oy dağılımının ardından ise AKP yüzde 35,6, CHP yüzde 24,9, İYİ Parti yüzde 13,6 oranına yükselirken, HDP yüzde 8,9, MHP ise yüzde 8,5 oy oranına ulaşarak yine seçim barajı altında kaldı.

Erken seçime ilişkin sorunun sorulduğu bölümde ise vatandaşların yüzde 49'u erken seçim yapılmalıdır derken, yüzde 41 oranında erken seçime gerek olmadığı ifade edildi. Yüzde 10'luk bir oran ise kararsız kaldı.

seçim anketi anket anketler seçim erken seçim akp akparti chp mhp iyi parti hdp gelecek gelecek partisi deva deva partisi ahmet davutoğlu ali babacan ahmet davutoğlu partisi ali babacan partisi meral akşene