MAK Araştırmanın Başkanı Kulat: İnce'nin İlgisi Düştü, Kılıçdaroğlu İlk Turda Kazanır

TAKİP ET

MAK Araştırma Genel Müdürü, son anket sonuçlarını değerlendirdi: Muharrem İnce'nin oy oranı düşerken, Sinan Oğan'ın Türk milliyetçileri tarafından desteklendiğini söyledi.

MAK Araştırma Genel Müdürü Mehmet Ali Kulat, Halk TV’de katıldığı programda son anket sonuçlarını açıkladı. Kulat, Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yönelik ilginin “çok ciddi şekilde aşağıya indiğini” belirtti.

Sinan Oğan’a ilgi artıyor

Cumhurbaşkanı adaylarından Sinan Oğan’ın hem MHP’den hem de İYİ Parti seçmeninden oy almaya başladığını anlatan Kulat, “Sinan Oğan hem MHP’den hem İYİ Parti’den; ama ağırlıklı olarak MHP’den oy almaya başladı. Kavgasız bir dil kullanıyor. Birilerine ağır ithamlarda bulunmuyor. Bu genç seçmende ilgi oluşturuyor. Türk milliyetçileri Sinan Oğan’ı bu anlamda destekliyorlar, onu görüyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu ilk turda önde

MAK Araştırma’nın elindeki son verilere göre seçimin “çok büyük bir ihtimalle” ilk turda Kemal Kılıçdaroğlu lehine sonuçlanacağını söyleyen Kulat, şöyle konuştu:

“Bizim elimizdeki veriler çok büyük bir ihtimalle ilk turda Kılıçdaroğlu lehine biteceğini söylüyor. Geçen haftalarda böyle söylemiyordum. Tekrar söylüyorum; süreç çok dar.

Eğer Muharrem İnce ve Sinan Oğan ikilisinin oy oranı yüzde 5 üzerine çıkarsa seçimin ikinci tura kalma ihtimali çıkar. Bizim elimizdeki veriler toplam oyların 5’in altında kalacağına yönelik."

mak araştırma mehmet ali kulat Muharrem İnce kemal kılıçdaroğlu