MAK Danışmanlık: AKP'yi İlk Defa Yüzde 30'un Altında Gördük

TAKİP ET

MAK Danışmanlık kurucusu Mehmet Ali Kulat, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

MAK Danışmanlık kurucusu Mehmet Ali Kulat, Cumhur İttifakı oylarındaki erimenin sürdüğünü tespit ettiklerini açıkladı.


Mehmet Ali Kulat'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

"Yaklaşık, işte kaç yıldır MAK Danışmanlık varsa, bu kadar yıl içerisinde hemen hemen her ay araştırma yapan bu firma ilk defa AKP'yi yüzde 30'un altında gördü.

Kararsızlar dağılmaksızın yüzde 29,5 ile AKP çıktı, zaten yüzde 6,5'lik bir kararsız kalmıştı. Hem de oy vereceğini söyleyenlerin arasında, ilk defa oldu bu, yüzde 29,5.

Bu bir, ikincisi ise şu: AKP'den seçmen geçirgenliği aynı havuzun içinde olan MHP'ye doğruydu. O zaman çok büyük bir etkisi olmuyordu. Sonuç itibarıyla AKP'nin oyu düşse bile MHP'nin oyu artarsa sorun olmayabilirdi.

Makas Çok Açılabilir

Ama bu sefer durum öyle değil. Oy kaybına uğrayan diğer parti MHP. Orda da oy kaybı söz konusu. Her ikisinde birden oy kaybı olunca, Millet İttifakı'nın şu anda bileşenleri olmasa bile Millet İttifakı'na daha yakın olan DEVA ve Gelecek Partilerinde de oy yükselişi var. Onları da Millet İttifakı'nda görürsek makas açılıyor.  HDP'de de ciddi bir oy düşüşü görülmüyor.

Üçünü bir koyduğunuzda makas çok ciddi bir şekilde artmış olacak. Eğer önümüzdeki süreçte şu anda ittifak ortağı olmayan partilerden birileri Cumhur İttifak'a geçmezse çok farklı bir sonuç karşımıza çıkabilir."

mak danışmanlık akpyi ilk defa yüzde 30un altında gördük