Makedonya'nın İlk ve Tek Türkçe Kitapçısı Üsküp Sahafhane'ye Saldırı

TAKİP ET

Üsküp Sahafhane'ye saldırı düzenlendi.

Makedonya'da yer alan ilk ve tek Türkçe kitapçı Üsküp Sahafhane saldırıya uğradı. Saldırganların kimliği henüz bilinmiyorken sahafhanede büyük hasar olduğu görüldü. Olayla ilgili hukuki işlem başlatıldı.

Üsküp Sahafhane'nin kurucusu Şahin Amit, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

Türklük ve Türkçe şiarıyla yola çıkıp açtığım Makedonya'nın ilk ve tek Türkçe kitapçısı Üsküp Sahafhane dün akşam kimliği belirsiz lakin hiç şüphesiz Türklük ve Türkçeden rahatsızlık duyan bir takım kansızlar tarafından yağmalanmış ve büyük zarar verilmiştir.

Bu saldırı sadece benim şasıma değil Türklük ve Türkçeye hizmet eden tüm soydaşlarıma yapılmış bir saldırıdır. 

Olay hakkında hukuki işlem başlatılmış olup eklemek isterim ki; kırıp dökmek değil on defa yakıp, yıksanız da on birinci defa baştan kurarım!

Ne davamdan ne Türklük ve Türkçeye hizmet etmekten vazgeçmeyeceğim. Vazgeçen de, sizden korkan da sizin gibi namussuz olsun!

 

TamgaTürk'e konuşan Şahin Amit, "Ben Türk milliyetçisiyim ve Türkiye'de Erdoğan diktatörlüğünün yıkılmasını istiyorum. Türkiye'nin bekası için değişim taraftarıyım. Bu paylaşımımdan sonra Üsküp'te AKP beslemeleri beni tehdit ettiler. Sokağa çıkmamam, dükkana gitmemem için mesajlar attılar. BU tehtidtten sonra kimliği belirsiz kişiler tarafından sahafhaneye saldırıldı. Dün de birileri sahafhaneye girmişti o zaman çok bir şey olmadı, polis geldi tutanak tuttu. Bugün sabah geldiğimde tekrar girdiklerini ve talan ettiklerini gördüm." dedi.

üsküp sahafhane Makedonya kuzey makedonya şahin amit saldırı türkçe türkçe sahaf