Makina Mühendisleri Odası: 2021'de Çok Sayıda Şirket İflas Edecek

TAKİP ET

TMMOB Makina Mühendisleri Odası'nın hazırladığı raporda batık krediler nedeniyle 2021'de çok sayıda şirketin iflas edeceğine işaret edildi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası'nın hazırladığı raporda batık krediler nedeniyle 2021'de çok sayıda şirketin iflas edeceğine işaret edildi. Öte yandan icra dairelerindeki dosyaların 23 milyona ulaştığı belirtildi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası, her ay iktisatçı-yazar Mustafa Sönmez’in katkısıyla hazırladığı sanayinin sorunları bülteninin 65’incisini, kredi patlaması sonrası ekonomide gündeme gelebilecek batık krediler sorununa ayırdı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türk Bankalar Birliği (TBB), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Merkez Bankası, Hazine ve Maliye Bakanlığı verileri kullanılarak yapılan analizde, özellikle haziran sonrası ucuzlatılan ve yıllık 1 trilyon lirayı aşan kredi genişlemesinin kredi dönüşlerinde yaratacağı sorunlara dikkat çekildi. Pandemi nedeniyle geri ödemelerde sağlanan toleransın sonuna gelindiği ve bankaların yeni yılda borçlu firmaları sıkıştıracağı; çok sayıda iflas, el değiştirmenin gündeme gelebileceğine işaret edildi.

tmmob makina mühendisleri odası kredi mustafa sönmez türk bankalar birliği bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu bddk tbb tüik türkiye istatistik kurumu iflas iflas etti şirketler şirketler iflas etti