Mal Çalan 2 Afgan'a Müdahale Eden Adama Gelecek Partili 7 Kişi Saldırdı

TAKİP ET

İstanbul Avcılar'da çalıştığı iş yerinden demir ve tahtaları çalan Afganlara müdahale eden Osman Uluyol adlı adam Gelecek Partisi üyesi olduğu öğrenilen 7 kişinin saldırısına uğradı.

19 Aralık 2021 tarihinde yaşanan olayda düğün salonuna ait bir inşaatta çalışan Osman Uluyol, 2 Afganın inşaattan demir ve tahta çaldığını fark etti.

Hırsızlardan birisi kaçarken diğeri de kağıt toplama arabasıyla demir ve tahtaları götürerek uzaklaşmaya çalıştı. Uluyol şahsın arkasından koşup müdahale etmek istedi.



Bu esnada yakındaki bir kafede oturan başka bir şahıs “bırak çalsınlar iki üç parça, niye müdahale ediyorsun ne var bunda” diyerek Uluyol'a müdahale etmemesini söyledi. Yaşanan sözlü tartışma büyüyünce, kafe önündeki şahıs oturan arkadaşlarını çağırıp 5 çocuk babası Osman Uluyol’u darp etti.

Gelecek Partisi üyesi olduğu öğrenilen 7 kişilik grup üyeleri Uluyol’u tabanca kabzasıyla darp etti, bıçakla yaraladı.

Uluyol kanlar içinde yerde kaldı. Saldırganlar ise olay yerinden uzaklaştı. Yaralı adam olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Polisin incelemelerinin ardından başlattığı yakalama çalışmasında 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Halil T., Mustafa T. ve Turan S., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemede savunmaları alınan şüphelilerden Halil T, adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Mustafa T, ile Turan S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.


7 Kişi Saldırdı


Olayda ağır yaralanan 5 çocuk babası Osman Uluyol, yaraya baktıkça psikolojisinin bozulduğunu ifade etti.

Olayı anlatan Uluyol, “Çalıştığım yere iki tane hırsız girmiş. Hırsızları komşular gördü, beni uyardı malınız çalınıyor dedi. Biz de koşarak gittik müdahale ettik. Biri kaçmış, diğerini yakaladık malzemelerini boşaltırken arkadan biri saldırdı. Dedi ki, niye bu adamlara bulaşıyorsunuz, dedik ki bunlar hırsız. Sonra biri ‘bırak lan’ dedi, derken saldırdı. Kafa attı, ikincisi geldi derken yere düştüm. Arkadan biri gelip silahın kabzası ile kafama vurdu. Sonra ayağa kalkarken, biri arka baldırımdan iki tane bıçak vurdu. Yine tam kalkarken diğeri arkadan kelebek bıçakla iki yerimden daha bıçakladı. Ben de o anda anlamadım kendimi savunmak için onlara taş attım. Ondan sonra ambulansla hastaneye gittim” diye konuştu.


"Perişan Olduk"


Eşinin yaşadığı olay nedeniyle çalışamaz hale geldiğini anlatan Hülya Uluyol, "Eşim işe giderken hırsızlık yapan yapan iki Afgan'a malzemeleri bırakın derken, o sırada kafede oturan siyasi grup, ‘bırak çalsınlar iki üç parça, niye müdahale ediyorsun ne var bunda’ deyince eşimle onlar arasinda tartışma çıkıyor. Ve eşim böyle bir olay yaşıyor. Silahın dipçiği ile kaşını patlatıyor ve içerden gelen grupla saldırıyorlar. Eşim ekmeğini savunurken maalesef siyasi partili grup da hırsızı savunarak eşimi bıçakladılar. Bir anda hayatımızı alt üst ettiler. Bıçaklamak bu kadar kolay olmamalı. 5 çocuklu bir aileyiz, perişan olduk, o çocuklar şu an babasız kalabilirdi, yetim kalabilirdi" dedi.

osman uluyol afgan mülteci hırsız gelecek partisi gelecek partililer darp bıçaklama afgan hırsız