Malatya'da 'Çıplak Heykel' Rahatsızlığı': 'Pantolon Dikmeye Hazırız'

TAKİP ET

Malatya'da yer alan çıplak heykel mürteci çevrelerde tepkilere neden oluyor.

1947 yılında Nejat Sirel ve Hakkı Atamulu tarafından yapılarak Malatya'nın Kanalboyu Caddesi'nde, Orduevi ve İsmet Paşa Parkı arasına yerleştirilen heykelin kaldırılmasını isteyen bir grup avukat, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne başvuru yaptı.

Heykelin "halkın ahlaki değerlerine zıt" olduğu iddia eden grubun başvurusuna Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, "Bahse konu Atatürk Anıtı ile ilgili iş ve işlemler Koruma Kurulu izni doğrultusunda yapılabileceğinden Müdürlüğümüz tarafından yapılabilecek herhangi bir işlem bulunmamaktadır. Yazımızın bilgi için başvuru sahibine ve Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'ne iletilmesi hususunda gereğini arz ederim" cevabını verdi.

Uzun yıllardır anıtta bulunan heykelden rahatsız olanlar daha önce de "heykele şort giydirilmesi" çağrısında bulunmuştu. 

Ayrıca eski AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemalin yanına konulan genç heykel beni temsil etmiyor. Malatyalıları da temsil etmiyor. O anadan üryan genci şu anda biraz daha mahrem hale getirmişler. Bunu yapacak kadar bu ülkenin bu şehrin örf ve adetlerine ananelerine tamamen ters düşen özellikle insanlarımızın değer yargılarını dejenere etmeye matuf bir yapıt olarak görüyorum. Bir an önce kaldırılmasından yanayım" demiş ve Malatya'da terzilik yapan Mehmet Ali Yaman ise "heykele pantolon dikmeye talip" olduğunu açıklamıştı.

malatya çıplak heykel rahatsızlığı pantolon dikmeye hazırız