Malatya'da Sıcaklık Nedeniyle 35 Bin Tavuk Öldü

TAKİP ET

Malatya'da bulunan bir tavuk çiftliğinde elektriklerin kesilmesi sonucu havalandırma sistemi durdu. Çiftlikte bulunan 35 bin tavuk sıcaklık nedeniyle öldü.

Malatya'da yaşanan elektrik kesintisi Nebi Çal'a ait çiftlikte havalandırma sisteminin durmasına sebep oldu. Sistemin durması üzerine Çal'ın çiftliğinde bulunan 35 bin tavuk nefes almakta güçlük çekerek öldü. 

42 bin tavuğundan 35 bininin öldüğünü ve 500 bin TL'lik zarara uğradığını söyleyen Çal, olayın sorumlusunun elektrik dağıtım şirketi Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ) olduğunu söyleyerek zararının karşılanmasını istedi. Olayın arife günü meydana gelmesi sebebiyle kimsenin kendisiyle ilgilenmediğini söyleyen Çal,  “Ben Şeyhler Mahallesi'nde tavukçuluk yapmaktayım ve mağduriyet yaşamaktayım. Bu elektrik kesintileri yüzünden 35 bin hayvanım telef oldu. Bu elektrik kesintisi yüzünden telef olan hayvanlarım ve biz çok zarara uğramış olduk. 500 bin TL zarardayız. Bu zararımızın karşılanmasını ve elektrik kesintilerimizin giderilmesini istiyoruz. Zararımızın karşılanmasın istiyoruz. Kesin olarak 500 bin TL zararımız var. 42 bin hayvanım vardı, telef olan hayvanım 35 bin. Kesimine 1 hafta vardı. Arife günü olduğu için yetkililer ve hiç kimse ilgilenmedi" dedi.

Hayvanları Çiftliğe Gömdü

Çal, ölen 35 bin tavuğu çiftlik çevresinde açtığı kuyulara gömdü. Hastalık oluşmaması adına 35 bin hayvanın ölüsüyle tek başına ilgilendiğini iddia eden Çal, "Gereken yetkililer gelmediği, elektrik zamanında olmadığından ve gidip gelen elektrikten dolayı jeneratörüm yandı. Jeneratör yandığı için içeriye elektrik geçmedi. İçeriye elektrik geçmediği için hayvanların hepsi sıcak havada telef oldu. Havalandırma çalışmadı. Gerekli önlemleri aldık ama havalandırma çalışmadığı için bütün hayvanlarımız telef oldu. Fırat EDAŞ'a ulaşıyoruz, bize 'yetkililer gelecek, halledecek' dediler. Hiç kimse de gelip bir şey halletmedi” ifadelerini kullandı.

 

malatya nebi çal tavuk çiftliği elektrik kesintisi havalandırma 35 bin öldü