Malazgirt'in 950. Yıl Dönümünde Ahlat'ta 150 Metrelik Türk Bayrağıyla Fener Alayı

TAKİP ET

Malazgirt Zaferi'nin 950. yıl dönümü vesilesiyle Bitlis'in Ahlat ilçesinde 150 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla fener alayı oluşturuldu.

Malazgirt Zaferi'nin 950. yıl dönümü vesilesiyle Bitlis'in Ahlat ilçesinde gerçekleştirilen etkinliklerde 150 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla yapılan fener alayına Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Abdülalim Mümtaz Çoban ve siyasetçilerin yanı sıra birçok genç katıldı.

Ahlat Kaymakamlığı önünde toplanarak 150 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ve meşalelerle Ulu Cami'ye kadar yapılan yürüyüşün ardından Vali Çağatay yaptığı konuşmada "Kendilerince bizi topraklardan göndermek isteyenleri defeden Atatürk'ten, bütün atalarımızdan ve kahraman yiğitlerinden Allah razı olsun. Bu güzellikleri burada huzur içinde yaşıyorsak, Sayın Cumhurbaşkanımızın çok büyük emek ve gayreti var. Yarın misafir edeceğiz. Yarın şereflendirecek" ifadelerini kullandı.

AKP Bitlis Milletvekili Cemal Taşar ise "950. yıl önce Sultan Alparslan'ın bu ülkeyi ve Anadolu'yu bizlere yurt bırakmak için beyaz kefenini giyerek yola çıkmış ve Allah'a şükürler olsun 200 bin kişilik küffar ordusuna karşı 50 bin kişiyle Malazgirt Savaşı'nı kazanmıştır" diye konuştu.

 

Malazgirt'in 950. Yıl Dönümünde Ahlat'ta 150 Metrelik Bayrakla Fener Alayı