Malezyalı İhtar Gönderdi, Türkler Kepenk İndirdi: Sabiha Gökçen'de Dükkanlar Tam Kapandı

TAKİP ET

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın işletme hakkını elinde bulunduran Malezyalı şirket, Çin virüsü yüzünden zor günler geçiren işletmeciler kiralarını ödeyemez duruma gelince ihtarname göndermişti. Şimdi ise tam kapanmayla birlikte havalimanındaki dükkanların kepenk indirdiği görüldü.

Tam kapanmada havalimanlarındaki işletmelerin çalışmaya devam etmesine izin verilmesine rağmen Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki işletmelerin kepenk indirdiği ortaya çıktı. Daha önce işletmelere kira ödemedikleri için ihtar gönderen Malezyalı şirketin, kepenklerin inmesine sebep olduğu öne sürüldü.

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Kıdık, "Rezalet, skandal... İstanbul Havalimanı'nda her dükkan açık, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Emniyet Müdürü baskısıyla dükkanlar kapatılıyor. Emniyet Müdürü Nilgün Selvi kime hizmet ediyor?" diyerek duruma tepki gösterdi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 20 yıl süre ile işletme hakkını elinde bulunduran Malaysia Airports Holdings Berhad adlı Malezyalı şirket, havalimanı içinde hizmet veren ve Çin virüsü salgını sebebiyle zor günler yaşayan 50'ye yakın iş yerine kiralarını ödeyemedikleri için ihtarname göndermişti. En düşük kiranın 10 bin Avro (yaklaşık 100 bin Türk Lirası) olduğu havalimanında, iş yeri sahipleri daha önce de kepenk kapatmayla karşı karşıya kaldıklarını dile getirmişti.

Sabiha Gökçen Havalimanı Sabiha Gökçen Havaalanı malezya malezyalı şirket ihtarname ihtar tam kapanma işletmeciler kepenk indirdi kepenk indirdiler pandemi salgın çin virüsü koronavirüs covid-19 kovid-19