Maltepe Belediyesi ile Sendika, Toplu İş Sözleşmesi için Anlaştı

TAKİP ET

Genel-İş Sendikası, 23 Şubat'ta başlayan grevin bugün itibariyle sona erdiğini duyurdu.

CHP’li Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç, Genel-İş Sendikası’yla yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşmaya varıldığını açıkladı. Yapılan anlaşmaya göre ikramiye dâhil en düşük ücret net 4 bin 700 Türk Lirası oldu.

Anlaşmayı sosyal medya hesabından duyuran Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç, “Genel-İş Sendikası ile sürdürdüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır. Bu süreçte sağduyu ve anlayışını esirgemeyen halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kılıç, ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘özverileri için' Maltepe halkı ve belediye adına teşekkür etti.

Genel-İş Sendikası da sosyal medya hesabından anlaşmanın sağlandığını duyurdu ve “Yapılan anlaşmaya göre ikramiye dahil en düşük ücret net 4700 TL oldu. Uyuşmazlık nedeniyle 23 Şubat’ta başlayan yasal grevimiz bugün itibariyle sona ermiştir” açıklamasında bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise bu haberi “Maltepe'de iki gün toplanmayan çöpler arasında tükenen iktidarlarına çare arayanlara kötü haber” diye duyurdu. Ardından “Grevde sendika ile belediyemiz az önce anlaştı. İmzalar atıldı. Emekçilerin sendikanın belediyemizin il başkanımızın ve Genel Merkezimizin ellerine emeklerine yüreklerine sağlık” yorumunu yaptı.

Maltepe Belediyesi Grev Toplu İş Sözleşmesi Ali Kılıç Anlaşma Genel-İş Sendikası