Maltepe Yerleşkesine 'Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi' Adını Veren Marmara Üniversitesi Rektörü YÖK Başkanlığına Getirildi

TAKİP ET

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na getirildi.

Konuya ilişkin olarak Marmara Üniversitesi'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar YÖK Başkanı olarak atanmıştır. Ülkemize, eğitim ve öğretim camiamıza hayırlı olmasını temenni ederiz" ifadelerine yer verildi.

Prof. Dr. Erol Özvar Marmara Üniversitesi'nin Maltepe'deki yerleşkesine "Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi" ismini vermiş ve bu büyük bilimsel başarısıyla göz doldurmuştu. Bu hareketiyle birlikte getirildiği Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı'nı ziyadesiyle hak ettiği, akademik camianın koridorlarında en çok konuşulan konular arasında.

Özvar bunun yanında Türkçü çizgiden İslamcı çizgiye kayarak İsmail Kahraman gibi isimlerin başkanlığını yürüttüğü ve Abdullah Gül, Mehmet Ali Şahin, Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç gibi birçok AKP'li ismin de bulunduğu Milli Türk Talebe Birliği'nde de faaliyetler yürütmüştü.

Erol Özvar Kimdir?

İktisat ve iktisat tarihi üzerine çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Erol Özvar, Osmanlı ekonomisine ilişkin önemli keşifleriyle bilinen Mehmet Genç ile birlikte Osmanlı bütçeleri üzerine önemli çalışmalar yapmış, Osmanlı Maliyesinde Malikane Uygulaması adlı kitabıyla 2005 yılında Osmanlı Bankası Arşivleri ve Araştırma Merkezi tarafından en iyi eser ödülü almıştır.

Daha önce Harward Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak da görev yapan Özvar, Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu üyeliği de yapmıştır.

Türkiye'nin Sosyal ve Ekonomik Tarihi Birliği İdare Kurulu üyesi olan Özvar, halen Uluslararası İktisat Tarihi Kurumu'nun da Bilim Kurulu üyesidir.

 

Marmara Üniversitesi Rektörü YÖK Başkanlığına Getirildi