Manavgat Yangını Felakete Dönüştü

TAKİP ET

Manavgat'ta 4 ayrı noktada çıkan yangınlar yerleşim yerlerine kadar yayıldı. Bugün meydana gelen yangının bölgede bugüne dek çıkan en büyük yangın olduğu belirtildi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan yangın bölgeyi etkisi altına aldı. İlk olarak Yeniköy Mahallesi'nde başlayan ancak sonrasında yayılarak şehrin göbeğine kadar ilerleyen yangın tüm müdahalelere rağmen söndürülemedi. Farklı farklı noktalarda çıkarak ilçeyi alev topuna çeviren yangınlar, yerleşim alanlarını da sardı.

Yangın sebebiyle mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekiplerinin bölgeye yaklaşamaması sebebiyle henüz kurtarılamadı. Bölgeye büyük ölçüde hasar verdiği tahmin edilen yangının bilançosu henüz ortaya çıkmadı. Ancak Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in açıklamalarına göre tamamen yanan köyler oldu. 

27 Yıllık Yöneticiyim Böyle Yangın Görmedim

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de bugün çıkan yangının şimdiye dek şehirde görülen en büyük yangın olduğunu açıkladı. Aynı anda 4 farklı yerde çıkan yangının 'düşündürücü' olduğunu belirten Böcek, ''Manavgat'ta bugüne kadar böylesi büyük bir yangın olmadı. Düşündürücü olan 4 ayrı bölgede çıkmış olmasıdır. 27 yıllık yöneticiyim, ben böyle bir yangın görmedim. Acaba kundaklama var mı? Bunu araştıracaklardır, sayın valim bunu araştırtacaktır. Bunu kısa zamanda öğrenmiş oluruz.

Şu anda tüm itfaiye ekibimiz orada. Herkes elinden geldiğinde havadan karadan söndürme işlemleri yapılıyor. Bir taraftan 4 mahallemizdeki vatandaşlarımızın evleri boşaltılıyor. İnşallah kısa zamanda can kaybı olmadan bu yangın söndürme işlemi gerçekleştirilmiş olur'' şeklinde konuştu.

Böcek henüz can kaybı bildirilmediğini ve yangına 30'un üzerinde itfaiye aracıyla müdahale edilerek durumu kontrol altına almaya çalıştıklarını belirtti. 

Yangına Tam Anlamıyla Müdahale Edemedik

Yeniköy, Evrenseki, Bahçelievler, Sarılar mahallelerinin tamamen boşaltıldığını ve bu mahallelerde bulunan yapıların hasar gördüğünü belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Hala devam ediyor, komple yanıyor. yerleşim alanlarına girdi. bir çok ev ve işyeri yandı. Manavgat merkeze sirayet etti. Atlatılmış değil. Bölge yerleşim alanları tahliye ediliyor. Yangına tam anlamıyla müdahale edemedik. Havadan müdahale var. Devam ettiği için trafik kilitlendi. Akılalmaz, kötü bir tablo. Tam anlamıyla neyin içinde olduğumuzu bile fark edemedik. Özel araçları mümkün olduğu kadar yollardan çekmemiz önemli" diyerek yaşanan olayın ciddiyetini ortaya koydu. 

antalya manavgat yangın orman kundaklama muhittin böcek en büyük yangın ne durumda fotoğraf