Manavgat Yangınında 1 Kişi Yaşamını Yitirdi

TAKİP ET

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan ve bölgeyi saran yangınlarda 1 kişi yaşamını yitirdi.

Dün öğle saatlerinde Manavgat'ın 4 ayrı noktasında orman yangını çıktı. Neredeyse aynı anda başlayan yangınlar kısa sürede yerleşim yerlerine kadar indi. Alevlerin çevrelediği bölgede vatandaşlar ev ve iş yerlerinde mahsur kaldı. 1 uçak 19 helikopter 103 arazöz 412 işçi ile müdahale edilen yangın kontrol altına alınamadı. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in, ''Manavgat'ta bugüne kadar böylesi büyük bir yangın olmadı. 27 yıllık yöneticiyim, ben böyle bir yangın görmedim'' diyerek tarif ettiği yangın sebebiyle 5 mahalle tahliye edildi.

Yangının etki ettiği bölgelerden bir kısmı söndürülse de Akseki'de müdahaleler işe yaramadı. Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangın sebebiyle 10 kişi Oymapınar Barajı'nda mahsur kaldı.

Dumandan Etkilenerek Hayatını Kaybetti

Henüz kurtarılamayan 10 kişiyle beraber 62 kişinin etkilendiği yangında bir kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren kişinin Akseki ilçesine bağlı Kepezbeleni mahallesini boşaltırken evinde yalnız kalan 82 yaşındaki Hasan Ali Yüksel olduğu belirlendi. 

Yüksel'in ölüm haberini duyuran Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, "Yangın nedeniyle Kepezbeleni yolu kapandı, 13 kişi mahallede mahsur kaldı. İtfaiye, Jandarma ekiplerimizin müdahalesiyle 12 kişi kurtarıldı. Dumandan etkilenen 82 yaşındaki Hasan Ali Yüksel maalesef yaşamını yitirdi. Mahalledeki evlerin yüzde 80'i de yanmış durumda" dedi.

antalya manavgat akseki kepezbeleni orman yangını 1 ölü hasan ali yüksel volkan hülür