Manavgat Yangınında Kül Olan Sanat Evine Son Dansla Veda

TAKİP ET

Manavgat yangınında küle dönen sanat evlerine veda etmek isteyen bir çift, kullanılamaz hale gelen alanda son dansını etti.

Flamenko eğitmeni Deniz ve jonglör sanatçısı Till Rautert çiftinin kurduğu sanat evi 28 Temmuz'da çıkan Manavgat yangınında küle döndü. 2014 yılında kurulan sanat evi, yangın sebebiyle kullanılamayacak hale geldi. Yıllar süren emeklerinin çöpe gitmemesi için yardım kampanyası başlatan çift, hedeflerindeki paranın yarısını toplayabildi. 

Pandemi döneminde kapalı olmaları sebebiyle maddi kayıp yaşayan, ardından yangın yüzünden tüm gelirini kaybeden çift, yangının aile ziyareti için Almanya'ya gittikleri sırada çıktığını ve köpekleri hariç hiçbir şeyin kurtarılamadığını belirtti. Eşinin emeklerinin yandığını görmediği için şanslı olduğunu söyleyen Deniz Rautert,  “Evimiz tamamen yandığı ve bebeklerimizin bu travmayı yaşamaması için hemen dönemedik. Bir de yangın sırasında orada olmamamız bebeklerimizin bu travmayı yaşamaması için bir şans oldu. Tüm çevremiz Almanya'da olduğumuz için şükrediyor. Eğer orada olsaydık, Till her şeyi elleriyle yaptığı için onu oradan çıkarmak da çok zor olacaktı, son ana kadar yangını durdurmaya çalışacaktı" dedi.

Yeniden çalışmalara başlayarak sanat evini eski haline dönüştürmeye çalıştıklarını ifade eden çift, kullanılamayacak hale gelen dans pistinde son danslarını etti. Sanat evinin en baştan yapılacağını ve bu felaketi 'bir şey öğretmek istiyor' diyerek atlatmaya çalışacaklarını belirten Deniz Rautert, “Yangında zarar görmüş ve geri dönüşüm malzemesi olarak kullanılabilecek çok az şey geride kaldı ama ne olursa olsun dünyada ihtiyacın çok ötesinde eşya ve malzeme var, yeniden kurulum aşamasında ve şu an bile geri dönüşüm hayatımızın her zaman büyük bir parçası oldu, olacak" şeklinde konuştu.

 

antalya manavgat sanat evi yandı yangın deniz till rautert son dans