Manavgat Yangınından Kurtarılan Sincap Doğaya Geri Dönemeyecek

TAKİP ET

Manavgat yangınında ağır yaralı halde kurtarılan sincap yoğun bakımda tedaviye alındı. Arka ayakları kesilen sincabın doğaya geri dönme şansı olmadığı belirtildi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınında alevlerin arasında kalan yavru sincap özel bir klinikte tedaviye alındı. 1 aylık olduğu belirlenen sincabın vücudunda 3. derece yanıklar oluştuğu tespit edildi.

Burnu, ensesi ve ayakları yanan sincabın yanıkların haricinde maruz kaldığı duman sebebiyle de solunum sıkıntısı çektiği ve hayati tehlikesinin sürdüğü bilgisi verildi. 

Yavru sincap bir yandan oksijen tedavisi alırken bir yandan da gözlerinde oluşan hasar sebebiyle göz damlası tedavisi almaya başladı. Vücut ısısının yükseltilmesi için özel olarak tedavi uygulanan sincabın, özellikle arka ayaklarında yanıktan dolayı kangren oluşumu başladı. Kangren sebebiyle arka ayaklarını kaybeden sincabın doğaya dönmesinin mümkün olmadığını söyleyen veteriner hekim Sefer Küçüker, sincabın hayatta kalabilmesi için tedavisinin en az 1 ay daha devam edeceğini belirterek, "Manavgat'tan bize hayvanseverler tarafından getirildi. Geldiği zaman üçüncü derece yanıkları oluşmuştu. Ön ve arka ayaklarında ciddi yanık var. Yanığa bağlı arka ayaklarını kaybedeceğiz. Yeme içme yoktu, nefes alımı kötüydü. Oksijen verildikten sonra sıvıyla beslenmesine başlandı. Bugün, düne göre biraz daha iyi. Hayati tehlikeyi henüz atlatmadı. Sincabın sağlığına kavuşması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

sefer küçüker antalya manavgat yangın orman yavru sincap