Manavgat Yangınını Söndürme Çalışmalarına Katılan 5 Kişi Hastaneye Kaldırıldı

TAKİP ET

Gebece ve Ahmetler mahallelerinde çıkan yangını söndürme çalışmalarına katılan 5 orman personeli hastaneye kaldırıldı.

28 Temmuz'da başlayan ve günlerdir süren Manavgat yangınında hasar gittikçe büyürken yaralı sayıları da artıyor. Merkeze 30 kilometre uzaklıkta ve 4 farklı noktada başlayan yangının rüzgarın etkisiyle hızla yayılması ve şehri sarması endişenin boyutunu artırırken yangınların söndürülememesi de halkı tedirgin ediyor.  Ev ve iş yerlerini kaybeden vatandaşlar, bölgenin tamamen küle dönmemesi için yangın söndürme çalışmalarına destek vererek en azından hayvanlarını kurtarmaya çalışıyor.  Yangın söndürme uçakları, helikopterler ve vatandaşların yanı sıra orman işçileri de mücadele ediyor. 

Çok sayıda kişinin destek vermesine rağmen yangının büyük bir alanda etkili olması nedeniyle alevler kontrol altına alınamadı. Ateşten bir çemberin oluştuğu Manavgat'ta yangından etkilenen 279 vatandaş hastanelere kaldırıldı.

Son olarak dün gece Gebece ve Ahmetler mahallelerinde etkili olan yangını söndürmek isteyen orman işçilerinden elinde yanıklar oluşan Niyazi Iskarca ile dumandan etkilenen Hüseyin Karakuş, Volkan Altınkaya, Adem Uyanık ve Yılmaz Ağaç hastaneye kaldırıldı. 

Aynı bölgede ilaç dağıtımı yapan Sercan Karadeniz de hastanede tedaviye alındı. Yaralı ve dumandan etkilenen orman işçileri ve ilaç dağıtıcısı Karadeniz’in hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. 

managat orman yangını antalya orman işçisi hastaneye kaldırıldı niyazi ıskarca yılmaz ağaç hüseyin karakuş volkan altınkaya adem uyanık