Manavgat Yangınını Söndürme Çalışmalarına Katılan Gönüllü, Bölgede Yaşanılanları Bütün Detaylarıyla Anlattı

TAKİP ET

28 Temmuz'da başlayan ve hala söndürülemeyen Manavgat yangınında kurtarma çalışmalarına katılan Engin Ertopuz, bölgede yaşanılanları TamgaTürk ekibine anlattı.

ANTOFF Antalya Offroad Grubu Başkanı Engin Ertopuz, destek vermek için gittiği Manavgat yangınına ilişkin bilgiler verdi. TamgaTürk ekibinin ulaştığı Ertopuz, alevlerin etkisi altında kalan Manavgat'ta yaşanılanları olaya tanık olan biri olarak aktardı.

Durumun oldukça vahim olduğunu belirten Ertopuz, cuma günü yangını söndürmek üzere Sırtköy mevkiine giden belediye yangın işçilerinin bölgede mahsur kaldığını ve ekibi ile birlikte gönüllü olarak işçileri kurtarmaya gittiklerini belirtti. Yardım için gittikleri sırada dağ yolunun çevresinin tamamen yanmış olduğunu belirten Ertopuz, 'rüzgar döndü, geçemezsiniz' denilmesine rağmen risk alarak çıktıkları yoldan bölgenin yerlilerini ve işçilerini kurtararak döndüklerini ifade etti. Dönüş yolunda Taşağıl'da bir yangın daha çıktığını söyleyen Ertopuz, 20-30 metre boylarında alevlerin çevrelerini sardığını, alevlerin içinden geçmek zorunda kalarak bölgeden ayrıldıklarını ekledi.

Belediye ve Gönüllüler İş Birliği İçinde

Ertopuz, yangın bölgesinde müdahalenin belediye ekipleri ve gönüllüler tarafından ortaklaşa gerçekleştirildiğini vurguladı. Antalya'nın tüm ilçelerinden insanların destek vermek için iletişime geçtiğini belirten Ertopuz; yiyecek, içecek ve kıyafet gibi yardımların da AFAD, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat Belediyesi ve gönüllülerin iş birliği ile dağıtıldığını ifade etti. 

İhtiyaç Listesi Değişiklik Gösterebiliyor

Yangının çıktığı ilk anlarda yiyecek ve içecek ihtiyacı yoğunlukta olurken, gelen yardımlar sayesinde bu ihtiyaçlar gerektiğinden fazla fazla bölgeye gönderildi. Ancak yangından etkilenen vatandaşlar yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçların ardından yastık, yatak, yorgan, kıyafet ve termos gibi eşyalara da ihtiyaç duydu. Bu ihtiyaçların Antalya merkezinde yaşayan vatandaşların desteğiyle karşılanmaya çalışıldığını belirten Ertopuz, şu an gerekli olanların medikal malzemeler, yastık, yatak, yorgan, kıyafet, tuvalet kağıdı, tencere, tabak, çatal, kaşık ve çadır olduğuna ancak özellikle maske ihtiyacının sürdüğüne dikkat çekti. 

İhtiyaçların duruma göre değişiklik gösterebildiğini ifade eden Ertopuz, kendi yemeğini yapmak isteyen vatandaşların piknik tüpüne ve evlerini kurtarmak için mücadele eden vatandaşların da yangın tüpüne ihtiyaç duyduğunun altını çizdi. 

Yangınlar Büyüyor

Gündoğmuş ilçesinde çıkan yangının dün gece hızla büyüdüğünü açıklayan Ertopuz, bölgeden acil yardım talebi geldiğini, bir itfaiye eri ile belediye işçisinin yangının ortasında mahsur kaldığını ancak yoğun çalışmaların ardından kurtarıldıklarını söyledi.

Kontrol altına alınmaya çalışılan yangınların yanı sıra yeni yerlerin de hedef alındığını belirten Ertopuz, ''Gündoğdu'da koordinasyon merkezini hedef almışlar orayı yakmaya çalışıyorlar'' diyerek tehlikenin boyutuna dikkat çekti. 

Ertopuz, yeni yangınlar çıkmaması için emniyet güçleri tarafından yollarda alınan önlemlerin yanı sıra vatandaşların da ormanlık alanlarda nöbet tuttuğunu belirtti.

antalya antoff grubu başkanı engin ertopuz orman yangını türkiye manavgat gündoğdu akseki yardım nereden hangi malzemeler planlı eylem maske yemek yiyecek içecek bölge video sırtköy mahsur ölü yaral