Manavgat'ta Alevlerin Arasında Kalan Bir Aile Havuza Girerek Kurtuldu

TAKİP ET

Manavgat'ta çıkan yangında alevlerin arasında kalan 6 kişilik bir aile havuza girerek kurtuldu. 45 dakika boyunca havuzda bekleyen aile üyeleri, olayı anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Antalya’nın Aksu ilçesinde yaşayan Harun Yılmaz geçen hafta ailesiyle beraber Alzheimer hastası anneannesini ziyaret etmek üzere Manavgat'a geldi. Burada tatil yapan Yılmaz ve ailesi Manavgat'ta çıkan yangınların arasında kaldı. 

3 çocuğunu, eşini ve anneannesini kurtarmak için evden çıkmaya çalışan Yılmaz, alevlerin evin çevresini tamamen sardığını fark etti. Arabaya atlayarak yangınlardan kaçmak isteyen Yılmaz, yakınında bir villa olduğunu fark edince duvardan atlayarak ailesini villanın bahçesine soktu. Alevlerin kendilerine yaklaştığını gören aile üyeleri çareyi villanın havuzuna girmekte buldu. 

45 Dakika Havuzda Beklediler

Etrafta bulunan her şeyin yanıp kül olduğu yangında yalnızca havuzun sağlam kalması üzerine 6 kişilik bir aile facianın kıyısından döndü. 45 dakika boyunca ağlayan çocuklarını ve hasta anneanneyi suda tutmaya çalışan Yılmaz ile eşi, yangın söndükten sonra gözyaşlarını tutamadı. 

Korku dolu anları anlatan Yılmaz, “Kozalaklar atınca bir anda yangın evimizin önüne geldi. Kaçarken yanlış yola girmişim. Kaçacak bir yerimiz yoktu. Tekrar dönsem arabanın içerisinde hepimiz yanacaktık. Burada havuz olduğunu görünce korkuluk demirlerinin üzerinden atlayıp buraya girdik. Üstümüzde alevler vardı. Çocukları havuza batıra çıkara hayatta kaldık. Son anda hayatımızı kurtardık. Bu havuz olmasaydı hepimiz ölüyorduk. Köyümüzde sağlam 5 ev kalmış sadece” dedi.

''Çocuklarım 'Baba Öleceğiz' Diye Ağlıyordu''

Yılmaz, 3 çocuğunun yangın anında şoka girerek ağlamaya başladığını ve yangından sonra da olayı atlamadıklarını ifade ederek, “Geldiğimizde alevler bir anda sardı etrafımızı. Havuzda yanmayız, diye düşündüm. Çocukların hepsini kucakladık. Çocuklar ‘Baba öleceğiz’ diye ağlıyordu. Çocukları sürekli suya batırıp çıkarıyorduk. Çocuklarıma bir şey olursa ne yaparım diye düşündüm. Bir şey olsaydı intihar ederdim. Bir baba olarak babalığımı yapamadım, diye. Çocuklarım hala şokta. Uyurken bile ‘Yangın var. Ev yanıyor’ diye bağırıp uyanıyorlar” şeklinde konuştu.

 

harun yılmaz manavgat yangın havuz villa 6 kişilik aile