Manavgat'ta Bir Köylü 'Yıktırmam' Diye Haykırdı: Köyü Yanmış İnsanları Borçlandırma Derdindeler

TAKİP ET

Manavgat'ın Ulukapı köyünden bir vatandaşın isyanı ortaya çıktı.

Gazeteci Şule Aydın'ın "Manavgat Ulukapı köyündeyim. Çaresizlik ve yalnızlıktan başka hiçbir şey kalmamış Evi-köyü yanmış insanları borçlandırma derdindeler" diye paylaştığı görüntülerde köylü bir kadının gelen ekiplere tepki gösterdiği görüldü.

Köylü, "On tane villa da verecek, havuzu da verecek, tiftik de yapacak istemiyorum ben istemiyorum. Çocukluğumun anısının gitmesini ben istemiyorum ki. Alanda yatacağım istemiyorum villasını da evini de. Yıkacam deniliyor, yıktırmam. Dursun burada, dursun. Alanda yattım, niye yattın diyen oldu mu bana?

Yok burada bir şey gidin. Hiçbir şey yok. Biz yanmayız, bizden kötüleri de var. Görüyoruz, ağladım. Gelenleri yolladım, yeter bize bunlar dedim, gidin dedim, Kalemler'e gidin dedim, Gündoğmuş'a gidin dedim, Saraçlı'ya gidin dedim. Biz istemeyiz, bizim var yiyeceğimiz içeceğimiz sağ olsunlar getirdiler, daha fazla ihtiyacı olan var, oraya götürün dedim.

Yandım ama eli de görüyorum, yanmışı görüyorum. İzleyip izleyip ağladım sabaha kadar. Yılandan korkuyorum, ona bile hasret kaldım. Yok kuş uçmuyor. Akşam kurbağa geldi çocuğun üstüne kondu, aldım kenara koydum. Üstüne atlıyor artık çaresizlikten nere bastı yandıysa" gibi ifadeler kullandı.

Manavgat'ta Bir Köylü 'Yıktırmam' Diye Haykırdı Köyü Yanmış İnsanları Borçlandırma Derdindeler