Manavgat'ta Orman Yangını: 5 Mahalle Boşaltıldı

TAKİP ET

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın yerleşim yerleri yakınlarına kadar yayıldı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan ormanlık alanlarda yangın çıktı. Öğle saatlerinde Yeniköy Mahallesi'nde başlayan yangın, poyrazın da etkisiyle geniş alanlara yayıldı.

Ormanda çıkan yangın yerleşim yerlerine yakınlaştı.  1 uçak 19 helikopter 103 arazöz 412 işçi ile müdahale edilen yangın sebebiyle 3 mahalle tahliye edildi.  Ancak alevler boşaltılan bazı binalara ulaştı. Yangının ulaştığı bölgede bulunan Manavgat Devlet Hastanesi'ndeki hastalar tahliye edildi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Akılalmaz, kötü bir tablo. Tam anlamıyla neyin içinde olduğumuzu bile fark edemedik. Köylere geldi, yerleşim yerleri yandı... Yangının nerede olduğunu tam anlamıyla kestiremez duruma geldik. Tamamen yanan köylerimiz oldu" ifadelerini kullandı.

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit de "Bütün çevre illerden takviyeler geliyor. Alarmdayız. Can kaybı olmamasını ümit ediyoruz. Mahsur kalanlara da ulaşılabilirse inşallah onları da kurtaracağız" şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangının olduğu bölgeye gitmek üzere yola çıktı. 

Bölgede İkinci Yangın

Manavgat ilçesine bağlı Side kavşağında meydana gelen ikinci yangın sebebiyle de 2 mahalle boşaltıldı. Yerleşim yerlerine yakınlaşmaları sebebiyle endişe veren yangınlara müdahale sürüyor.

 

 

antalya side manavgat yangın ölü yaralı orman tahliye mahalle