Manavgat'taki Yangın Nedeniyle Bir Ahırda 30 Hayvan Telef Oldu

TAKİP ET

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 farklı noktada birden başlayarak büyük zarara neden olan yangın nedeniyle birçok vatandaş yaralandı ve maddi kayba uğradı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan yangın bölgeyi etkisi altına almış, ilk olarak Yeniköy Mahallesi'nde başlayan ancak sonrasında yayılarak şehrin göbeğine kadar ilerleyen yangın tüm müdahalelere rağmen söndürülememiş ve 4 farklı noktada eş zamanlı olarak başladığı belirtilen yangın yerleşim alanlarına ulaşmıştı. 

İlçeye bağlı Azizler Mahallesi'ne kadar gelen yangın bir evin yanındaki ahırı sardı. Vatandaşlar yayılan alevler nedeniyle bölgeyi terk ederken ahırda bulunan bir inek ve 30 yakın küçükbaş hayvanın telef olduğu öğrenildi.

Alevlerden kaçmayı başaran bazı hayvanların ise yakınlarda bulunan bir havuza atlayarak kurtulduğu belirtildi.

Hayvanları telef olan Songül Dülek gözyaşları içinde yaptığı açıklamada, "Apar topar koşarak geldim. İçeriye salmadılar. Hayvanları görünce hiçbir şey düşünemedim. Çok kötüydü. 20-30 hayvan yanmış. Ben o hayvanlara üzüldüm, başka bir şeye değil" diye konuştu.

Hayvanları telef olan başka bir vatandaş olan Ayşe Aktaş ise "Öğlen saatlerinde itfaiye geçerken yangından haberimiz oldu. Yemek yiyorduk, o sıra yukarıdan dumanlarla alevler geliyordu. Yarım saat ya da 1 saat arasında yangın yatağımıza kadar geldi. Maddi hasarımız çok. Sürülerimizin ahırı yandı. Büyükbaşları kurtardık ama küçükbaşlar kurtarılmadı. Arabamız ve evimiz yandı. Bir anda her tarafı sardı, kül etti. Hayvanlar geçim kaynağımızdı, yok oldular gittiler" ifadelerini kullandı.

Manavgat'taki Yangın Nedeniyle Bir Ahırda 30 Hayvan Telef Oldu