Manisa'da Tarihi Eser Operasyonu: 2'si Muhtar 7 Kişi Tutuklandı

TAKİP ET

Manisa'da düzenlenen tarihi eser operasyonlarında 8 şüpheliden 7'si tutuklandı. Tutuklanan kişiler arasında 2 muhtar olduğu bilgisi verildi.

Manisa'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ahmetli ilçesi Gökkaya, Kendirlik ve Dibekdere mahallelerinde kaçak kazı yapıldığının tespit edilmesi üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Manisa merkez ve Turgutlu, Salihli, Ahmetli, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

5 Mayıs günü sabah saatlerinde düzenlenen operasyonlarda 9 ev, 4 iş yeri ve 1 otomobilde arama yapıldı. Aramalar sırasında Doğu Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 5 obje ve 11 bronz sikke bulundu. Ayrıca adreslerde bulunan 4 dinamit lokumu, 2 kurusıkı tabanca, 2 av tüfeği, 2 dedektör, 2 dizüstü bilgisayar, 4 CD, 2 kamera kaseti, 10 SİM kart, 1 akıllı saat, 3 USB bellek ve 9 akıllı cep telefonuna da el konuldu. 

Operasyonda 8 şüpheli gözaltına alınırken 1 şüpheli için de arama çalışmaları başlatıldı. Şüpheliler, işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Aralarından ikisi mahalle muhtarı olan M.N., N.K., H.E., K.E., K.T., S.T. ve İ.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. F.C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

 

manisa tarihi eser operasyon muhtar 8 şüpheli 7 tutuklu