Mansur Başkan: Halkın Gönlüne Parayla Pulla Giremezsiniz

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk TV'deki Teke Tek programının konuğu oldu. Mansur Başkan, Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

Mansur Başkan, "Birisi diyor ki 'artık televizyonlara çıkmaya başladın.' İnsaf, 15 aydır çıkmadım. İzin verin de anlatalım" diyerek Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

Altaylı, Başkan'ın geçtiğimiz günlerde verdiği bir mülakattaki "Genel siyaseti konuşmayı sevmiyorum. Benim işim Ankara'yı yönetmek" sözlerini hatırlatarak "Size gelecek dönem Cumhurbaşkanlığı adaylığı fazlasıyla yakıştırılıyor. Anketlerde 'yavaş yavaş' en üste çıkıyorsunuz. Bunu söyleyince Ekrem İmamoğlu'na laf çakmak gibi algılandı" şeklinde bir soru yöneltti. Başkan ise buna karşılık, "Aday gösterilmek, isminin geçmesi bile insanların çok hoşuna giden olay. Onun haricinde böyle bir hedefimiz gerçekten yok" dedi.

Ardından Altaylı, "Nasıl olmaz? Bugünkü ankette ilk sıraya geçmişsiniz" dedi. Bunun üzerine Mansur Başkan, şu ifadeleri kullandı:

"Ankette üstte çıkmak aday olmayı mı gerektirir? Gaibi ancak Allah bilir. Birisi diyor ki 'Artık televizyonlara çıkmaya başladın.' İnsaf, 15 aydır çıkmadım. İzin verin de anlatalım. İşime iyi odaklıyım. İyi bir belediye başkanı olmak istiyorum. Halkın gönlüne parayla pulla giremezsiniz. Geçen gün bir teyzeyi konuşturuyorlar, 'Ben onu seviyorum' diyor."

Altaylı'nın, Belediye Meclisi'nde yaşananları konu ederek sorduğu "Meclis üyeleriyle, CHP'lilerle aranız nasıl" şeklindeki soruya Başkan Yavaş şöyle karşılık verdi:

"Ne CHP ne de İYİ Parti ile sorunum var. Millet İttifakı ile belediye başkanı olduğumun farkındayım. Parti rozeti olmadan eşit bir şekilde çalışıyorum. Ankara'da bir tane köy bile 'Biz oy vermedik, bize hizmet vermiyor' diyemez. Böyle çalışmak varken insanlara eziyet edip 100 tane korumayla gezmenin bir anlamı var mı?"

Mansur Yavaş ABB Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Yavaş Mansur Başkan HaberTürk TV Fatih Altaylı Teke Tek Cumhurbaşkanlığı Ankara CHP İYİ Parti Millet İttifakı