Mansur Başkan: Melih'in Ruh Sağlığı Bozuk

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP tarafından tasfiye edilen ABB'nin eski Başkanı Melih Gökçek ile ilgili oldukça yerinde açıklamalar yaptı.

KRT TV ekranlarında yayımlanan Şimdiki Zaman'a konuk olan Mansur Başkan, AKP tarafından tasfiye edilen Melih Gökçek ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Psikolojisi ya da ruh sağlığı oldukça bozuk, sürekli tweet atıyor ve ben muhatap almıyorum. Neden görevden alındığı da belli değil, zaten kendisi de izah edemiyor. Baktı ki belediye hizmetlerinde bir aksama yok, işler yolunda; yapılan her işlemden sonra sürekli tweet atıyor 'çapsız şöyle, çapsız böyle' diyor. Şahsımı hedef aldığı için gidip Savcılığa şikayet ediyorum. Savcı ise 'Bir siyasetçi, AİHM kararları gereğince buna katlanmalıdır' diyerek takipsizlik veriyor. Herhangi bir şahıs, AKP'li bir belediye başkanına 'çapsız' dediği için aynı savcı hemen dava açıyor. Ben hukukçuyum, hukukla oynamasınlar; ben ayrıcalık istemiyorum."

Uğur Dündar'ın "Hiç 'Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmeseydim' dediğiniz bir an oldu mu?" sorusu üzerinden Melih Gökçek'in 'çapsız' sözüne de yanıt veren Mansur Başkan şöyle konuştu:

"Tam tersine; işte bunları halletmek, bu kirli siyaseti ortadan kaldırmak için ben oradayım. 'Çalıyor ama çalışıyor' dedirtmemek için oradayım. İşte çapsızlığım orada, onlar gibi beceremiyorum. Çoluğuma çocuğuma televizyon hediye edemiyorum, spor kulübü hediye edemiyorum. Benim dönemimde zengin olan insanlar yok. Ankara'nın kısa zamanda zengin olan insanlarına bakın, hep aynı dönemde zengin olmuş insanlar. İftira atmakta, yolsuzluk yapmakta çapsızım; çapsızlık buysa. Ben bunlarla mücadele etmek için oradayım. Birileri iyi örnek olmayı insanlara göstermeli; Türkiye'de bu tür insanlardan başka insanlar da olduğunu mutlaka göstermeli. Ben, bugüne kadar sosyal medya üzerinden hiçbir kimseye ne iftira attım, ne hakaret ettim. Ben, şehrin belediye başkanıyım."

Mansur Yavaş Mansur Başkan ABB Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek fışkiye KRT TV