Mansur Yavaş: 2023'ü Alamazsak Görevde Kalmamızın Anlamı Olmaz

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Van'da yaptığı bir açıklama ortaya çıktı.

Gazete Duvar'ın "Duvar Arkası" bölümünde aktarılan kulis bilgisine göre CHP'nin Van'da düzenlediği belediye başkanları çalıştayında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş dikkat çekici bir konuşma yaptı.

Katılımcıların dikkatle dinlediği bir konuşma yapan Yavaş yaklaşan 2023 seçimlerini işaret ederek "2019 belediye seçimlerinde aldığımız oyun üzerinde oy almak zorundayız. Bunu yapamamak bizim başarısızlığımızdır. O zaman 2024 seçimlerinde (yerel seçimler) olmamızın da, bu görevde kalmamızın da anlamı olmaz" ifadelerini kullandı.

Yavaş ve İmamoğlu'nun Arasında Tunç Soyer Girdi

Ayrıca Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun arasının bozuk olduğu iddia ediliyordu. Öyle ki Maltepe mitinginde İmamoğlu ve Yavaş'ın birbiriyle el sıkışmadığı bir video sosyal medyada paylaşılmıştı. Bunun ardından Van'daki çalıştay öncesinde iki başkanın bir mekanda birlikte kahve içtiği görüntüler paylaşılmıştı.

İki başkanın arasının bozuk olduğuna dair iddialar ikili arasında da espri konusu oldu. Çalıştay salonunda bir araya gelen başkanlar selamlaşırken Yavaş önce İmamoğlu'nun arkasındaki başkanlarla selamlaşırken sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'le ve sonra İmamoğlu'yla el sıkıştı.

Salonda biraz da gecikmeli olarak yaşanan el sıkışmanın ardından İmamoğlu Yavaş'a "Aramıza kimse giremez başkanım. Girse girse Tunç Bey girer" dedi. 

mansur yavaş 2023 alamazsak görevde kalmamızın bir anlamı olmaz abb cumhurbaşkanı adayı