Mansur Yavaş Ankara'da Su Kullanım Sınırlandırmasına Gidileceğini Duyurdu

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da su tüketimini azaltmaya yönelik uygulamalar gerçekleştirileceğini duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından Ankara genelinde su kullanımının sınırlandırılmasına ilişkin uygulamalar yapılacağını açıkladı.

Hobi bahçeleri ve fazla su kullanımı sebebiyle su sorunu oluşmaya başladığına vurgu yapan Yavaş, ''Bayram seyahatleri sebebiyle Ankara'mızda nüfus azaldı. Buna rağmen hobi bahçeleri ve alt kotlardaki fazla su kullanımı, şehrimizin yüksek kesimlerinde basınç düşüklüklerinden kaynaklı su sorunu oluşturmaya başladı'' dedi.

Su Dündür, Bugündür, Gelecektir

Yavaş, bu sebeple bazı önlemler alınacağını belirterek; park ve bahçe aboneliği olan vatandaşların su kullanımınının 15 Ağustos'a kadar 15 metreküp ile sınırlandırılacağını ve belediyeye ait park ile bahçelerdeki sulama işlemininin minimum seviyede tutulacağını ifade etti.

''Hepimizin tedbirli olması gerekiyor'' diyen Yavaş açıklamasını, ''Biliyorum ki herkes çocuklarımızın geleceğine önem veriyor. Bu bilinçle, evlatlarımızın daha güzel yarınlarda yaşaması için suyumuzu tasarruflu kullanalım. Çünkü su dündür, bugündür, gelecektir'' ifadeleriyle sonlandırdı.

mansur yavaş ankara su kullanımı kısıtlaması hobi bahçesi abone önlem