Mansur Yavaş Ankara'daki Patlamanın Nedenini Açıkladı

TAKİP ET

Mansur Yavaş, Keçiören'de meydana gelen patlamanın nedenine ilişkin açıklama yaptı.

Ankara Keçiören'de meydana gelen ve 2 kişinin hayatını kaybetmesi, 4 kişinin yaralanmasına neden olan patlama ile ilgili açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Tüp patlaması olduğu kesinleşti. Yaralıların durumu ağır" ifadelerini kullandı.

Patlama sonrasında göçükler oluşan binada incelemelerde bulunan Mansur Yavaş, "Önce doğalgaz zannediliyor ama tüp patlaması olduğu anlaşılıyor" diye konuştu.

Göçükte çalışmaların tamamlandığını duyuran AFAD'dan yapılan açıklamada "Dün gece Ankara Keçiören’deki bir binada meydana gelen patlama sonrası olay yerine sevk edilen ekibimiz arama kurtarma çalışmalarını tamamlayarak bölgeden ayrılmıştır. Olayda hayatını kaybeden iki kişiye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verilmişti.

İtfaiye ve AFAD ekipleri yaptıkları çalışmada Muhammed Kahtan (35), Melek Kahtan (2), Useme Kahtan (5), Umutcan Yeter (21), Beyzagül Yokuş (15) ve Zine Abdülkerim El Vahap'ı (25) göçük altından kurtardı. Ancak Muhammed Kahtan ve kızı Melek Kahtan, kurtarılamadı.

Mansur Yavaş Ankara'daki Patlamanın Nedenini Açıkladı