Mansur Yavaş, Başak Cengiz'le İlgili O Paylaşımı Dava Etti

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başak Cengiz ile ilgili hakaret içerikli paylaşımı dava etti.

Başak Cengiz, kısa süre önce İstanbul'da Can Göktuğ Boz isimli bir kişi tarafından samuray kılıcı ile vahşice katledilmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bunun üzerine "Başak kızım... Çok üzgünüz, çok öfkeliyiz" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımını alıntılayan Halil Dede isimli bir şahıs ise "Hayırdır bu ablada kim CHP teşkilatına girip saglam çıkamamış tecavüzzedemi" şeklinde ifadeler kullandı. Bu paylaşıma sosyal medya kullanıcıları büyük tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bu paylaşıma tepki gösterdi. Yavaş, "Bir hukukçu ve bu toplumun bir ferdi olarak, erkek şiddetinden kaybettiğimiz Başak kızımızın ardından hakaret eden zat hakkında şahsım ve milletim adına suç duyurusunda bulundum. Bu köhne ve aşağılık zihniyetin bir an bile cesaretlenmesine izin vermeyeceğiz" şeklinde bir paylaşım yaparak suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Mansur Yavaş Başak Cengiz'le İlgili O Paylaşımı Dava Etti Bir hukukçu ve bu toplumun bir ferdi olarak erkek şiddetinden kaybettiğimiz Başak kızımızın ardından hakaret eden zat hakkında şahsım ve milletim adın