Mansur Yavaş: Belediyenin Diğer İşlerini Bir Kenara Bıraktık Önceliğimiz Öğrencilerimiz

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ABB'nin üniversite okumak için Ankara'ya gelen öğrencilerin konaklama sorunlarıyla ilgilendiğini söyledi.

ABB Başkanı Yavaş, üniversiteyi okumak için Ankara’ya gelen ancak konaklama sorunu yaşayan öğrencileri; Şefkat Evleri, kiralanan otel ve yurtlara yerleştirdiklerini belirtti. Bunun neticesinde 'geçici konaklama işlemleri' kapsamında 3 günde 6 binden fazla başvuru yapıldı.

Yavaş, konaklama sorunuyla karşılaşan öğrencilerin adeta imdadına yetişti. Yavaş, “Üniversite Ankara’da okunur” çağrısının ardından üniversiteyi kazanarak Ankara’ya gelen öğrencilerin en temel ihtiyaçlarının başında yer alan barınma sorununu da çözmek için Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarını seferber etti.

Kalacak yer sorunu yaşayan öğrencilerle kayıt işlemlerinin yapıldığı Konferans Salonu’nda bir araya gelen Yavaş, “İnşallah kimseyi açıkta bırakmayacağız. Belediyenin diğer işlerini bir kenara bıraktık önceliğimiz öğrencilerimiz” şeklinde konuştu.

“ABB Artık Sizin Anne Babanız”

Başkan Yavaş, Konferans Salonu’nda öğrenci ve velilerle sohbet etti. Üniversite okumaya gelen ve barınma sorunu olan öğrencilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Yavaş, şu şekilde konuştu:

“Ankara’daki bütün oteller, yurtlar veya yurt olabilecek yerlerin hepsine ulaşmaya çalışıyoruz. Belediyemizin elinde olan yerleri de tamamlamaya çalışıyoruz. İnşallah kimseyi açıkta bırakmayacağız. Gençlerimizle bundan sonra da irtibatta olmaya devam edeceğiz. Çünkü belediye bir şehrin hem annesi hem de babasıdır. Anne ve babalarınız bizlere emanet etti sizleri. Bundan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi de sizin anne ve babanızdır. Sadece yurt, barınma sorunu değil bundan sonra eğitim hayatınızda da herhangi bir sıkıntı yaşarsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Biz gençlerden sadece başarı bekliyoruz. Sorun giderilinceye kadar çocuklarımızın sıkıntılarıyla ilgileneceğiz. Buradaki hiçbir arkadaşımız başka işle ilgilenmiyor. Belediyenin diğer işlerini bir kenara bıraktık önceliğimiz öğrencilerimiz.” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş ABB Yurt Konaklama Öğrenci