Mansur Yavaş: Biz Mevsimlik Milliyetçi Değiliz

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilk seçim bürosunu, AKP'nin büyükşehir belediyesi başkan adayı Turgut Altınok'un belediye başkanlığını yaptığı Keçiören'de açtı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilk seçim bürosunu, AKP’li rakibi Turgut Altınok’un belediye başkanlığını yaptığı Keçiören’de açtı.

Yakında Keçiören Belediyesi'nin başkan adayını açıklayacaklarını duyuran Yavaş, “Artık bu tartışmayı ortadan kaldırılma zamanı geldi. Benimle el ele tutuşacak, benimle birlikte Keçiören için çalışacak bir belediye başkanını seçme zamanımız geldi” diye konuştu.

Yavaş, "Hani açılımı nedeniyle T.C.'lerden utanıyorlardı, kaldırmışlardı ya. Geldiğimiz hafta, T.C. tabelalarını yerine çaktık. Biz, mevsimlik milliyetçi değiliz. PKK'ya ne kadar karşıysak HÜDA PAR’a da o kadar karşıyız. Birini görmezden gelip birini birini konu etmek yok" dedi.

'Doğrudan Doğruya Türk Milliyetçisiyiz'

Konuşmasında AKP'nin 2019’daki seçimlerde kendisine yönelttiği propaganda söylemlerinden bahseden Yavaş, şunları söyledi:

“Göreve gelmeden önce ‘personeli işten çıkaracaklar’ diyorlardı, gelir gelmez hem de kendi partilisinden devraldığı belediyeden işçi çıkardığını biliyorsunuz değil mi? Biz ise hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadık. Kendimize yakıştıramayız böyle bir şeyi.

Maaşları ödeyemez diyorlardı. Evet, sayaçları kim okuyacaktı? Hiç utanmadılar bunu söylerken. Her yerde söylüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’ta dediği gibi, biz milliyetperveriz, doğrudan doğruya Türk milliyetçisiyiz. Bunu herkes bilsin. Su sayaçlarını Ankara’mızın vatansever gençleri okuyor. Faturaları Ankara’mızın vatansever gençleri evlere dağıtıyor.

Açılım nedeniyle TC’lerden utanıyorlardı, kaldırmışlardı ya biz tabelalarını yerine çaktık. Biz mevsimlik milliyetçi değiliz, PKK’ya ne kadar karşıysak, HÜDA-PAR’a da o kadar karşıyız. Öyle birini görmezden gelip birini konu etmek yok.”

'Çalıyor Ama Çalışıyor Kavramını Ortadan Kaldırdık'

Açılışta halka seslenen Yavaş, şunları söyledi:

"Tüm çamurlara rağmen Ankara’nın kaldırımlarından ayrımcılığı, kin ve nefreti söktük. ‘Çalıyor ama çalışıyor’ kavramını tümüyle ortadan kaldırdık. Ankara’nın dürüst yönetilebileceğini herkese gösterdik.

Biz fazla oy almamıza rağmen belediye meclisindeki sayımız düşük kaldı. Yıllardır Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören Belediyesi hep kavgalı oldu. Umduk ki bu dönem öyle bir şey olmaz, elimizden tutarlar. Ama maalesef tüm yaklaşımlarımıza rağmen böyle olmadı.

Hepinizden şunu istiyorum; yakında Keçiören Belediye Başkan adayımızı da açıklayacağız. Artık bu tartışmayı ortadan kaldırmanın zamanı geldi. Benimle el ele tutuşacak, birlikte olarak Keçiören için çalışacak bir belediye başkanı da seçme zamanımız geldi, değil mi? Amacımız, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize başkent yaparak emanet ettiği Ankara’yı, dünya başkentleriyle yarışır bir şekilde başkent yapmak için hep beraber çok çalışacağız ve başaracağız.”

 

mansur yavaş abb belediye başkan adayı keçiören