Mansur Yavaş: Bizi veya Ekrem Beyi Seven Gençlerde Hayal Kırıklığı Olmuş Olabilir

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, TV100'de Uğur Dündar ve Mine Özbek'in sunduğu 'Halk Arenası' programına konuk oldu. Yavaş, gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve gençlerle olan ilişkisini anlattı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, TV100’de Uğur Dündar ve Mine Özbek’in sunduğu “Halk Arenası” programına konuk oldu. Yavaş, gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve gençlerle olan ilişkisini anlattı.

Yavaş, gençlerin kendisine büyük bir ilgi gösterdiğini belirterek, “Gençlerin birçoğu ilk defa oy kullanacaklar ve gençler dünyayı değiştirmek istiyor. İnternet üzerinden bizleri takip ediyorlar ama belli ki aradıkları, hoşlarına giden bir şeyler var. Nedir ben de bilmiyorum, davranışlarımız mı? Bunu yoğun bir şekilde hissediyorum. Çünkü bir yere gidiyorsunuz gençler kuyrukta, sürekli fotoğraf çektirmek istiyorlar. Tabii insanın hoşuna gidiyor” dedi.

Gençlerde Hayal Kırıklığı Olmuş Olabilir

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı’nın adayı olarak yarışacak olan Yavaş, cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecini de değerlendirdi. Yavaş, “İttifak var, 2 yıldır da toplanıyorlar, bir ortak aday olmasını istiyorlar. Sonuçta da bir karar verildi. Gençlerde hayal kırıklığı olmuş olabilir bizi seven ya da Ekrem Bey’i sevenlerde. Onlar biraz üzüldüler, kırıldılar. Ancak cumhurbaşkanı yardımcılığı söz konusu olunca biz yine onların sözlerinin temsilcisi olacağız. Kırılanları ikna etmeye çalışacağız. Birçoğu mesajla ilettiler kırgınlığını. Ben de onlara mektup yazdım” diye konuştu.

Yavaş, gençlere yönelik projelerinden de bahsetti. Ankara’da e-spor merkezi kurduklarını ve gençleri her alanda desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Ayrıca oyuncak kütüphaneleri ve sosyal aktiviteler de düzenlediklerini ifade etti.

Yavaş, gençlere hitaben şöyle dedi: “Biz istiyoruz ki; ekonomik koşullar yerelde üretimin önünü kesmesin, çiftçimiz rahatça üretsin, ürettikçe kazansın. Sizler de geleceğinize güvenle bakın. Biz sizin yanınızdayız ve sizin için çalışmaya devam edeceğiz.”

mansur yavaş ekrem imamoğlu kemal kılıçdaroğlu uğur dündar