Mansur Yavaş: Bu Sefer Televizyona Kim Çıkacak; Bu Sefer Mektup Nereden Gelecek?

TAKİP ET

ABB Başkanı Yavaş, 2019'da iptal edilen İstanbul seçimlerinde TRT'de Osman Öcalan'ın konuşması ve İmralı'dan gelen mektubun okunmasını eleştirerek, 14 Mayıs seçimlerinde de benzer bir senaryo beklediklerini söyledi. Yavaş, 'Bu korku siyaseti bir işe yaramıyor. Devletin bekası tehlikede değil, tam tersine devletin bekasının korunduğunu herkes gördü' dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Mansur Yavaş, Antalya’nın Kepez ilçesinde düzenlenen halk toplantısında konuştu. Yavaş, 2019 yılında iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini gündeme getirerek, o dönemde TRT ekranlarında Osman Öcalan’ın konuşmasına ve İmralı’dan gelen mektubun okunmasına tepki gösterdi.

Osman Öcalan ve İmralı’dan gelen mektup 

Yavaş, “Seçime girildi, baktı seçim kazanılmayacak; yedek kuvvetlerini sahaya sürdüler. Osman Öcalan ve İmralı’dan gelen mektup. Bunu niye söylüyorum; şimdi seçimlere giriyoruz, yine aynı suçlamalarla başbaşayız. Bekliyoruz yedek kuvvetleri. Bu sefer televizyona kim çıkacak; bu sefer mektup nereden gelecek?” diye konuştu.

"Devletin bekası korundu"

Yavaş, 14 Mayıs seçimlerinde ‘korku siyaseti’ yapılmaması gerektiğini belirterek, “Henüz daha yeniyiz. İstanbul seçimini iptal ettiler. Bundan sonra beka falan söylemez oldular. Ankara’yı diğer belediyeleri gördüler. Sökülen T.C tabelaları yerlerine asıldı. Devletin bekası tehlikede değil, tam tersine devletin bekasının korunduğunu herkes gördü” dedi.

Güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönmek için çalışıyorlar

Yavaş, Millet İttifakı’nın temel hedefinin güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönmek olduğunu vurgulayarak, “Oysa tertemiz duygularla bir araya gelen bu insanlar yeniden güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönmek için çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

"Oy vermeyenleri terörist ilan ettiler"

İşte bunu da karalamak için onlar Kandil'den bahsediyor, onların Kandil'den yaptığı söylemleri de iktidar Altılı Masa'nın aleyhine kullanmaya çalışıyor. Artık Türk milletinin boş laflara karnı tok. Herkesi terörist ilan ettiniz. Oy vermeyenleri terörist ilan ettiler."

mansur yavaş osman öcalan imralı akp